Проруските сили казаха, че още 50 души са били евакуирани

...
Проруските сили казаха, че още 50 души са били евакуирани
Коментари Харесай

Проруските сили: Още 50 души са евакуирани от обсадения украински завод Азовстал

Проруските сили споделиха, че още 50 души са били евакуирани през днешния ден от обсадения украински стоманодобивен комбинат " Азовстал " в град Мариупол. там от седмици десетки цивилни са хванати в капан дружно с украински бойци, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5069
Щабът на териториалната защита на подкрепяните от Русия сепаратисти в Донецк заяви в Телеграм, че с днешните 50 души броят на евакуираните цивилни от завода е достигнал 176. Ройтерс отбелязва, че към този момент не е в положение да ревизира достоверността на тази информация.

Петдесет цивилни са били трансферирани през вчерашния ден от комбината до център за банкет на бежанци в близкото обитаемо място Безименное, намиращо се на територия, която е под контрола на сепаратистите. Десетки цивилни бяха евакуирани и предишния уикенд.

Заводът " Азовстал " е последната част от Мариупол, която още е в ръцете на украинските бойци.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели нощес в постоянното си вечерно видео послание, че Киев поставя дипломатически старания, с цел да избави барикадиралите се в завода негови бранители, зарекли се, че няма да се предадат. Не е ясно какъв брой са те, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР