Проруските сепаратисти в източните региони на Украйна Донецк и Луганск

...
Проруските сепаратисти в източните региони на Украйна Донецк и Луганск
Коментари Харесай

Проруските сепаратисти в Източна Украйна обявиха пълна мобилизация

Проруските сепаратисти в източните райони на Украйна Донецк и Луганск подредиха да стартира цялостна военна готовност в териториите под техен надзор.

Ден по-рано самопровъзгласилата се " Донецка национална република " в Източна Украйна разгласи евакуация на цивилното население към прилежаща Русия, обвинявайки Киев, че възнамерява военна инвазия.

В обособени изказвания на 19 февруари Денис Пушилин и Леонид Пасечник, фактическите водачи на окупираните от сепаратистите райони Донецк и Луганск, оповестиха цялостна готовност на войските и приканиха хората в запаса да се явят пред военни комисии.

Това става на фона на растящото безпокойствие на Запада от иден боен спор и данните на украинската войска за внезапно увеличение на нарушаванията на примирието сред държавните сили и проруските сепаратисти в Донбас през последните няколко дни.

Екип на организацията за сигурност и сътрудничестов в Европа заяви за близо 600 нарушавания на примирието в Източна Украйна, регистрирани на 17 и 18 февруари. Те са забелязали и повече от 300 детонации.

По същото време сепаратистите започнаха да изтеглят жителите към Русия, а Москва даде паспорти на десетки хиляди жители на районите Донецк и Луганск.

Западът подлага на критика този ход, тъй като счита, че Русия би могла оправдае инвазия под предлог, че пази своите „ жители “ в Източна Украйна.

На брифинг в петък вечер американският президент Джо Байдън сподели, че съгласно разследваща информация, с която той разполага, съветският президент Владимир Путин е взел решение да нападне Украйна, а задачата е столицата Киев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР