Проруските сепаратисти в Източна Украйна на 12 юли отмениха мораториум

...
Проруските сепаратисти в Източна Украйна на 12 юли отмениха мораториум
Коментари Харесай

Проруските сепаратисти в Украйна позволиха смъртното наказание

Проруските сепаратисти в Източна Украйна на 12 юли анулираха мораториум върху смъртното наказване. Решението на Народното събрание на непризнатата от интернационалната общественост „ Донецка национална република “ идва единствено няколко седмици, откакто трима чужденци, хванати на бойното поле, бяха наказани на гибел.

Лидерът на сепаратистите Денис Пушилин във вторник подписа декрет, който анулира мораториума върху смъртното наказване, се споделя в изказване, представено от съветската държавна осведомителна организация ТАСС.

Двама от чужденците са британци , а третият е мароканец . Те са наказани на гибел от сепаратистите през юни по обвинявания, че се сражавали за украинската войска като наемници.

Украйна обаче споделя, че те са постоянни военни и би трябвало да получат права като на военнопленници .

Евентуалната екзекуция на тримата мъже може да бъде възприета като военно закононарушение съгласно интернационалното право.

В момента тримата апелират.

Други двама британци , които бяха хванати на 1 юли, също са упрекнати в осъществяване на „ наемнически действия “ . Руски медии оповестяват, че и те ще бъдат изправени пред същите обвинявания като останалите.

Сепаратистите заловиха и други задгранични бойци, в това число двама мъже от Съединени американски щати .

Англия и други западни държавни управления показаха отвращение след решението на съда да наложи смъртните присъди. Британското външно министерство сподели на 2 юли, че е в непрекъснат контакт с Украйна и поддържа напъните на Киев да освободи и петимата мъже.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Защо България яде самун от фураж  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР