Проруската партия Възраждане“ печели все по-голямо доверие и би изпреварила

...
Проруската партия Възраждане“ печели все по-голямо доверие и би изпреварила
Коментари Харесай

Възраждане печели доверие, но българите все по-малко харесват Путин, гласят проучвания

Проруската партия „ Възраждане “ печели все по-голямо доверие и би изпреварила няколко от партиите в Народното събрание, в случай че парламентарните избори бяха през днешния ден. В същото време доверието на българите към Владимир Путин доста спада. Това демонстрират резултатите от изследвания на „ Алфа рисърч “ и „ Галъп интернешънал болкан “, оповестени в последните дни.

Според данните на неодобрението към Владимир Путин в България е скочило доста след началото на войната на Русия в Украйна. 61% от интервюираните са декларирали, че „ не утвърждават “ съветския президент и дейностите му. Година по-рано това настояват едвам 20% от хората, а през февруари 2022 година по този начин са считали 48%. Руският президент продължава да се радва на позитивно отношение от страна на 25% от интервюираните.

От организацията регистрират и продължаващите високи равнища на утвърждение към участието на България в Европейски Съюз и НАТО . 63% от хората считат, че мястото на страната е в тези две организации, до момента в който 15% считат, че София би трябвало да е в „ съюз към Русия “.
 От
Въпреки тези данни в България нараства поддръжката за проруската партия „ Възраждане “ . Според „ Алфа рисърч “ партията към този момент е четвърта политическа мощ и се приближава до равнищата на поддръжка за третата Българска социалистическа партия. Опозиционната ГЕРБ е първа политическа мощ, а доверието към спечелилите от изборите през ноември „ Продължавме смяната “ понижава с към 6% единствено в границите на два месеца. Ако изборите бяха през днешния ден в Народното събрание щяха да попаднат същите 7 обединения, само че поддръжката за Движение за права и свободи и ИТН понижава.

Заедно с това се усилват и отрицателните оценки към дейностите на държавното управление.
 Според
Подобни са и данните от проучването на „ Галъп интернешънал болкан “, които регистрират доста усъвършенстване в резултатите на „ Възраждане “, по отношение на извоюваното от тях преди 5 месеца. От организацията също регистрират първото място на ГЕРБ и спада на „ Продължавме смяната “. Според тях, в случай че изборите бяха през днешния ден, трета политическа мощ щеше да е Движение за права и свободи, следвана от Българска социалистическа партия, „ Възраждане “ и „ ИТН “. Според техните данни „ Демократична България “ се намира към бариерата от 4% поддръжка за влизане в Народното събрание.

В последните седмици на няколко пъти се стигна до пререкания сред партии от ръководещата коалиция. Причина за тях станаха избора на, военната, както и дейностите по отношение на. Засега четирите партии в ръководството признават за пререканията между тях, само че за нови избори.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР