Пророчески ни се стовари да се следва една линия, да

...
Пророчески ни се стовари да се следва една линия, да
Коментари Харесай

Соня Момчилова: СЕМ се ползваше с образа на бухалка, а сега ни упрецкват, че не сме твърда ръка,

" Пророчески ни се стовари да се следва една линия, да се осведоми по един метод. Доживяхме цялостната непоносимост към тези публицисти, които се осмеляват да имат лична позиция и да я отстояват. Това за мен е към момента необяснимо, въпреки това е покъртително и много болестотворно за медийната среда, за медийния климат, за здравето на медиите. "

Това съобщи пред председателят на Съвета за електронни медии Соня Момчилова.

" Имаме едно откровено цитиране на опорки, на лозунги, на праведни, правоверни изречения, а това в пропагандата се назовава хиподермична игла. Твърде е подкожно, когато заиграваш с страстите на хората, когато ги караш да се усещат от вярната общественост, от хуманната общественост, на тях им е по-лесно. Защото и без друго се живее мъчно през днешния ден ", разяснява Соня Момчилова в предаването  " Политически НЕкоректно ".

Съвет за електронни медии се ползваше с облика на бухалка, а сега поносим упреци, че не сме твърда ръка, че не глобяваме и репресираме задоволително, посочи Момчилова.

" Че не сме ситното решето, през което да отцедим чистото злато в ефира. "

Относно идния в края на юни избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия Соня Момчилова уточни:

" Това би трябвало да е самостоятелен политически човек, наложително с опит в медиите, който да е дишал ефирен или радио " керосин ", който да познава проблемите на един доста тежък организъм, и застаряващ, какъвто е Българска национална телевизия. Не си представям авантюрист, по-скоро визионер, с доста опит. Телевизията има потребност от помъдряване. От опитни хора, които могат да отстояват и толерират персоналната позиция. "

Всеки мотив да се приказва за разширение на Съвет за електронни медии е опит за спомагателното му политизиране, счита Момчилова, съгласно която сегашният брой на членовете на регулатора е задоволителен.

По тематиката за измененията в Закона за радиото и малкия екран ръководителят на Съвет за електронни медии посочи, че не знае " коя е версията, върху която би трябвало да се съсредоточим ".

" Този закон лимитира, но не е невероятно в неговите рамки да се вземат положителни и здравословни решения за медиите. "

Заседанията на Съвет за електронни медии ще се излъчват и ще могат да бъдат следени в действително време, заяви Момчилова.

Снимка: Facebook

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР