Пропутинските финансови кръгове, представлявани у нас от свързаните с НДСВ

...
Пропутинските финансови кръгове, представлявани у нас от свързаните с НДСВ
Коментари Харесай

Скандал! Столичният общински съветник от ИТН Пламен Данаилов – личен лобист на банката на Путин у нас?

Пропутинските финансови кръгове, представлявани у нас от обвързваните с Национална движение „Симеон Втори" братя Милен и Георги Велчеви, Николай Василев, Илия Лингорски и Павел Езекиев, са си конфигурирали прокси в СОС, в лицето на общинския консултант от Има Такъв Народ Пламен Данаилов. Тази информация бе доказана от четирима самостоятелни един от различен източника, гравитиращи към така наречен царски юпита.

 

Преди да се намърда в Столичния общински съвет, Данаилов беше несбъднат кандидат-финансов министър в лансирания от Има Такъв Народ през 2021 година кабинет отпред с не какъв да е, а цариста Николай Василев.

 

Търговският указател демонстрира, че Пламен Данаилов е притежател в няколко компании – " Локус ", " Файнанс Консулт ", " Соф прайс консулт ". Бил е ръководител на Камарата на самостоятелните оценители в България от 2017 година до октомври 2020 година Професионалният му път го свързва още с “Астра Зенека ” и “КАИ Груп ”. За последната се твърди, че е “комунистическата люпилня на млади милионерчета със съмнителни качества. Бая новобогаташчета се пръкнаха оттова...време е журналята да се разровят към кръга КАЙ ”, написа наш четец преди две години по отношение на кандидатурата на Данаилов.

 

Точно в това си качество той бил повече от непосредствен до братята Милен и Георги Велчеви, които бяха първите представители за България на банката на Путин – ВТБ. Благодарение на близостта му до висшите “царски ” кръгове, Данаилов е получавал апетитни поръчки, всяка от които му е носила сред 10 и 15 хиляди лева доходи, в случай че имаме вяра на някогашни негови сътрудници от Камарата. По думите им, сходни сладки хапки се падат единствено на “много наши ” хора, които имат позволение свише да работят по тях.

 

Потвърждение на това намираме и в различен читателски коментар, хвърлящ сянка върху предишното на общинаря от Има Такъв Народ: “Не е неприятно момче. Поне хубаво кафе правеше в офиса преди време... Директно обвързван с Ники Василев, Илия Лингорски, Милен Велчев, Краси Катев, Павката Езекиев и всички други брокерчета на Национална движение „Симеон Втори". Царят умря, да живее царят ”.

 

Не по-малко любопитна е биографията на брат му - адв. Димитър Данаилов, който по времето на скандалната приватизация на БГА “Балкан ” е работил в правната адвокатска фирма " Георгиев, Тодоров и Ко ", които от своя страна обслужваха Гад Зееви – предприемачът, получил от Иван Костов родния авиопревозвач за жълти стотинки. Ако има нещо още по-скандално, то е че директно откакто Има Такъв Народ влезе в коалиция с Политическа партия и Българска социалистическа партия, същата адвокатска фирма е получила над 1 млн. лева от Държавната консолидационна компания (ДКК) с цел да извърши активност, за която към този момент е било платено на различен юридически екип. Поне по този начин съобщи депутатът Тома Биков, а от " Георгиев, Тодоров и Ко " излязоха с обществено опровергаване. Без да навлизаме в елементи по този проблем, някак си прекомерно остро се набива на очи връзката сред Пламен Данаилов, брат му Димитър, маститата адвокатска фирма, Има Такъв Народ и достъпът на всички гореспоменати до натежалата от поръчки държавна трапеза.

 

В светлината на всички тези разкрития, за които множеството медии се вършат на разсеяни, е повече от любопитно какви нови и амбициозни цели си е сложил Пламен Данаилов в СОС? И каква цена е фиксирал за гласа си по противоречиви и извънредно апетитни въпроси като позволения за градеж, капиталови планове, придобивания, отчуждавания и прочие? Както се споделя – времето ще покаже.

Инфо: crimesbg.com

Тагове: ИТН Пламен Данаилов общински съветник СОС
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР