Пропуските по интерконектора са били съществени - проблеми, свързани с

...
Пропуските по интерконектора са били съществени - проблеми, свързани с
Коментари Харесай

Шишков: Ако необходимите документи за акт 16 се съберат, азерски газ може да потече по интерконектора и преди 1 октомври

Пропуските по интерконектора са били основни - проблеми, свързани с условията на противопожарната работа, липса на достъп. Към днешна дата пропуски в строителството няма, има незавършено строителство, което касае отвесна планировка, тротоари и плочки. Това съобщи в предаването " Още от деня " служебният районен министър Иван Шишков. Той изрази вяра, че в случай че нужните документи за акт 16 се съберат, азерски газ може да потече по интерконектора и преди 1 октомври.

Шишков съобщи обаче, че по тръбата в никакъв случай не е имало газ от Гърция към България. Газ е имало от България. А през днешния ден би трябвало да стартира приток на газ от Гърция към България за 72-часовата проба.

По думите му, строителите, които е трябвало да завършат най-неотложното, са го приключили. Следва да се завери екзекутивно документи, което министърът увери, че ще направи до два дни.

След като предишния четвъртък министър Шишков е имал изострен диалог със строителя за неспазени периоди, през днешния ден периодите са спазени.

" Това, което изисквам от него, с цел да бъде въведен в употреба един подобен обект от такова значение, би трябвало да има съответните протоколи, които да подсигуряват, че изпълненото строителство е в норма. Обещали са до петък да има всичките протоколи и акт 15. Това, което страната трябваше да направи към днешна дата, го е направила. Дирекция народен строителен надзор безусловно се трансформира във втори контрол на обекта, всеки ден събираме документи и пожелаваме документи, която за жалост не са ни дали 100 % ", сподели министърът.

Обясни, че е приказвал с други министри от кабинета, с цел да оказват помощ с лаборатории за издаването на съответните документи за въвеждане на обекта в употреба. Шишков употребява ефира на Българска национална телевизия, с цел да помоли всички лаборатории до четвъртък да издадат документите, с цел да може в петък интерконекторът да има акт 15.

" В момента, в който строителят и надзора подпишат акт 15, ще бъде направена държавно приемателна комисия, като задачата е до няколко дни да бъде въведен в употреба. Събират се всички документи, нужни за акт 16, тъй че когато строителят е подготвен, да не се губи време ", изясни Шишков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР