Пропускателната способност на бул. “Черни връх“ през кръстовището с бул.

...
Пропускателната способност на бул. “Черни връх“ през кръстовището с бул.
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Подобряването на организацията на движението на ключови кръстовища е приоритет

Пропускателната дарба на бул. “Черни връх “ през кръстовището с бул. “Филип Кутев “ в посока Околовръстния път към този момент е усъвършенствана с над 30%
Подобряването на организацията на придвижването на основни кръстовища е приоритет за нас. Едно от най-натоварените и проблематични кръстовища е това на бул. “Черни връх “ и бул. “Филип Кутев “. За него бяхме получили най-вече недоволства и сигнали. След измененията, които направихме през последните седмици пропускателната дарба на бул. “Черни връх “ през кръстовището с бул. “Филип Кутев “ в посока Околовръстния път към този момент е усъвършенствана с над 30%! Това написа във Facebook кметът на София Васил Терзиев.

„ Сигурен съм, че всеки клиент на комерсиалния център има история, която да опише, обвързвана с излизането от паркинга. В натоварени дни даже сме виждали регулировчик. Често се е стигало до рискови обстановки в самия паркинг, поради многото чакащи коли с включени мотори в затворено пространство и мощно нечист въздух. В допълнение към това, включването в трафика беше същинско предизвикателство.

Какво променихме и какви са резултатите:

Обособихме спомагателна пета лента за придвижване по бул. " Черни Връх " в посока " Околовръстен път ". Чрез спомагателната лента се разрешава на излизащите от комерсиалния център да се включват в независима лента за придвижване по бул. " Черни връх " в посока “Околовръстен път ”. Същевременно физически ограничихме рисковите и противозаконни леви завои от изхода на комерсиалния център в посока " Център ".

Данните, които следим от въведените промени в организацията демонстрират огромно понижение на опашките от чакащи коли, възстановяване на придвижването на градския превоз и понижаване на конфликтността на транспортните потоци, излизащи от комерсиалния център с преминаващите МПС през бул. “Черни връх “

Имаме  30 % усъвършенствана пропусквателна дарба на бул. “Черни връх “ през кръстовището с бул. “Филим Кутев “ в посока Околовръстния път.

Моля Ви, споделяйте проблемите, които виждате в София. Не можем да разгадаем всичко едновременно, само че работим всеки ден за отстраняването на нередности и подобрението на градската среда ”, написа още Васил Терзиев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР