Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът,

...
Пропускателната способност на блокчейна на Биткойн надхвърли 90% след халвингът,
Коментари Харесай

Ръст на транзакционната активност в мрежата на Биткойн, въпреки значителния FUD

Пропускателната дарба на блокчейна на Биткойн надвиши 90% след халвингът, което се дължи на приемането на нови стандарти и увеличението на размера на транзакциите.

След халвинг събитието през април интензивността на BTC мрежата доста набъбна. Този растеж идва макар високите равнища на боязън, неустановеност и подозрение (FUD).

Данните от Dune Analytics акцентират сериозния миг на 20 юни, когато транзакционната доминация на Биткойн доближава 91.4%, спрямо 6.8% за Runes, 1.6% за BRC-20 и 0.2% за Ordinals.

Продължителни усъвършенствания при Runes

Нарастването на трафика след халвинга значително се дължи на приемането на нови стандарти за токени като Runes и BRC-20.

Данните на Dune Analytics разкриха значително нарастване на транзакциите, включващи тези стандарти за токени, изключително на 23 април, когато Runes транзакциите надвишиха 750,000.

 

Aнализатори от Bitfinex споделиха:

Runes бяха основани, с цел да се открият заменяеми токени в блокчейна на Биткойн, и означиха необятно разпространяване, което докара до високи размери на транзакциите.

Въздействие на халвингът

Неотдавнашният халвинг през април, накара миньорите да приоритизират транзакциите с по-високи такси, с цел да компенсират намаляването на възнагражденията.

Анализаторите на Bitfinex също разясниха:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР