Пропагандните издания на Северна Корея в неделя продължиха да критикуват

...
Пропагандните издания на Северна Корея в неделя продължиха да критикуват
Коментари Харесай

КНДР нагнетява обвиненията срещу САЩ и Южна Корея

Пропагандните издания на Северна Корея в неделя продължиха да подлагат на критика военноjf обучение сред Южна Корея и Съединени американски щати. Те упрекват съдружниците за нарасналото напрежение на Корейския полуостров, заяви " Йонхап ".

Uriminjokkiri, агитационен уеб страница, отхвърли аргумента на съдружниците, че комбинираните им учения са отбранителни по природа.

" Това, че десантът на амфибия има настъпателен темперамент, а не защитителен, е реалност, който всеки знае ", се споделя в уеб страницата.

Друго пропагандно издание, Меари, твърди, че отговорността за довеждането на обстановката на полуострова до " рискова " точка, която може да провокира война, е на " враждебните " сили, в това число Съединените щати.

" Фактът, че учението Ssangyong се организира на равнище разширено поделение през тази нечетна година, ясно демонстрира до къде е достигнала неблагоразумието и недомислената храброст на подпалвачите на война ", се споделя в известието.

Северът осъди съюзническите учения като подготовка за война , с което породи опасения, че може да употребява тези учения като предлог за присъединяване в провокативни дейности.
 Южна Корея ще накара КНДР да си заплати дълга за провокациите Обновена
Южна Корея ще накара КНДР да си заплати дълга за провокациите

След следващия оръжеен тест на Пхенян

Припомняме, че Сеул и Вашингтон започнаха първото си широкомащабно обучение Ssangyong (двоен дракон) от пет години предишния понеделник, с цел да засилят възпирането против възходящите закани от Северна Корея. То продължава до 3 април.

Президентът на Южна Корея Юн Сук-йел разгласи преди дни, че " ще се погрижи КНДР да заплати цената за безразсъдните си провокации ".

Тогава Пхенян разгласи, че е тествал подводен нуклеарен дрон, в допълнение към многочислените изстрелвания на ракети през последните седмици.

" Северна Корея напредва с нуклеарните си оръжия с всеки минал ден и прави ракетни провокации с невиждана активност ", акцентира Юн.

Той уточни, че южнокорейското държавно управление и войска ще укрепят фрапантно силите си поради нуклеарния и ракетния прогрес и провокациите на Северна Корея и ще затвърдят в допълнение съдействието в региона на сигурността сред Сеул и Съединените щати, както и сред Сеул, Съединени американски щати и Япония.

Отделно държавното управление на Република Корея прикани КНДР да погаси дълга си от 2007 година на стойност 80 млн. $ за доставки за леката индустрия.

През 2022 година КНДР организира рекорден брой ракетни тествания, а през актуалната година продължава провокациите си с изстрелването на близо 20 ракети при 10 обособени теста.
 Северна Корея тества и крилати ракети
Северна Корея тества и крилати ракети

Четвърти подред ракетни тествания на КНДР от началото на ученията на Съединени американски щати и Южна Корея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР