Пропагандистката на Кремъл Маргарита Симонян заяви, че споровете на Армения

...
Пропагандистката на Кремъл Маргарита Симонян заяви, че споровете на Армения
Коментари Харесай

Пропагандист на Путин: След пет години няма да има Армения

Пропагандистката на Кремъл Маргарита Симонян съобщи, че разногласията на Армения с Русия по отношение на ръководения от Москва блок за сигурност могат да доведат до изгубването на южнокавказката страна в границите на половин десетилетие, оповестява Newsweek.

Главната редакторка на кремълската телевизия RT е съдружник на Владимир Путин и постоянен посетител на държавната телевизия, където прокарва реториката на съветския водач за пълномащабната му инвазия в Украйна, написа Newsweek.

(Във видеото: Арменските сепаратисти в Нагорни Карабах се съгласиха да прекратят огъня)

По време на въпроси и отговори на Световния юношески фестивал в Сириус, Краснодарски край, Симонян подлага на критика арменския министър-председател Никол Пашинян. Той е прекратил присъединяване на Ереван в Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС, Организация Договора о коллективной безопасности), която се смята за съветския еквивалент на НАТО.

" In 5 years, there will be no Armenia "

Putin's propaganda chief Simonyan makes another statement implying that Arnenia is on Putin's acquisition list.

With US congress now paralyzed, Putin rightly understands there will be no consequences for anything he does.
— Jay in Kyiv (@JayinKyiv)
Миналия месец Пашнинян съобщи, че ОДКБ е провалила Армения, като замрази присъединяване ѝ в блока, тъй като на Русия към този момент не може да се разчита като на благонадежден сътрудник в региона на защитата. Въпреки това няма публични стъпки от страна на Ереван за отдръпване от алианса.

От Newsweek прецизират, че е изпратен имейл до арменското външно министерство за коментар.

" Младите хора в Армения би трябвало да схванат, че Пашинян е изменник на арменския народ и води Армения към цялостно заличаване, в случай че остане на власт ", сподели Симонян в понеделник под аплодисментите на публиката.

Симонян, която е от арменски генезис и се разказва по едно и също време като рускиня и арменка, съобщи, че в случай че гласоподавателите продължат да поддържат Пашинян, " след пет години няма да има Армения - тъкмо както към този момент няма Карабах във типа, в който арменците се нуждаеха от него ", сподели Симонян.

" Армения въобще няма да съществува, ще видите. "

Многократно е имало конфликти сред силите на Армения и Азербайджан, които през септември предходната година започнаха атака в отделилия се район Нагорни Карабах, интернационално приет като част от Азербайджан, където живее преобладаващо етническо арменско население.

Победата на азербайджанците беше последвана от изселване на съвсем цялото арменско население, като Ереван изрази угриженост Русия да не се намеси в спора. Баку беше упрекнат в етническо пречистване, което той отхвърли.

Баку не е член на ОДКБ. Блокът има съглашение, сходно на член 5 от Северноатлантическия контракт на НАТО, съгласно което акт на експанзия против един от подписалите го се смята за нахлуване против всички членове.

Олеся Вартанян, старши анализатор на Международната спешна група (МКГ) за района на Южен Кавказ, съобщи пред Newsweek предишния месец, че замразяването на присъединяване на Ереван в ОДКБ е проблем от няколко години. Това е по този начин, " изключително откакто Армения стартира да изпитва от ден на ден проблеми във връзка с неспособността си да предотврати всевъзможен тип набези ".

" Русия не беше в положение да предотврати непрекъснатите набези, които се правят от азербайджанска страна на границата; видяхме, че Русия бездейства " , сподели Вартанян.

Тя добави, че отдръпването от ОДКБ би било голям политически ход, " тъй като това ще бъде още един съдружник на Русия, който е толкоз подвластен от нея от толкоз дълго време и внезапно й обръща тил, до момента в който всичко към момента се случва в Украйна ".

Варужан Нерсесян - дипломат на Армения във Англия и Ирландия - съобщи пред Newsweek, че " въпросът не е за Армения и за това по какъв начин Армения гледа на ОДКБ, а по-скоро за ОДКБ и за това по какъв начин тя признава своята задача по отношение на Армения ".

В понеделник Симонян добави, че " дано те (арменските избиратели) да продължат да избират Пашинян, в случай че такава самоубийствена политика им е близка ".

Въпреки че във видеото, което към вторник е събрало над 336 000 гледания, не се вижда Симонян да споделя, че Русия ще нахлуе в страната, икономическата и военната взаимозависимост на Армения от Москва може да я направи уязвима.

" Ръководителят на пропагандата на Путин Симонян прави следващото си изказване, в което загатва, че Армения е в листата на Путин за придобиване ", написа проукраинският консуматор на X Jay в Киев.

" След като Конгресът на Съединени американски щати към този момент е неподвижен, Путин вярно схваща, че няма да има последици за нищо, което прави ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР