Пропагандата няма място в училище.“ В това е категоричен в

...
Пропагандата няма място в училище.“ В това е категоричен в
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Пропагандата няма място в училище!

„ Пропагандата няма място в учебно заведение. “

В това е безапелационен в своя профил в обществената мрежа Фейсбук Ивайло Мирчев от „ Демократична България “ /ДБ/. Той разкрива, че е имало опит във варненска филантропична гимназия възпитаници принудително да бъдат изпратени като участници в конференция , на която децата на процедура били принуждавани да участват. Мирчев се базира за тези свои изказвания на фотоси от чат с учителката по история, които са оповестени от самите възпитаници. 

„ Слово е планувано да произнесе товариш Митрофанова – дипломат на страна-агресор, оповестена от Европарламента за страна спонсор на тероризма “ , написа още политикът. 

Той изяснява, че имало специфичен отчет, представящ тоталитарна България (1956 – 1989) като поръчител за мира на Балканите . В различен отчет се разглеждало сталинското военно контраразузнаване “във войната с нацизма за мир ”.

По думите на Мирчев модератор на събитието е преподавателка от Варненския свободен университет, която повтаряла в обществените си изяви опорките на кремълската агитация още от началото на това, което тя назовава “военната интервенция ” в Украйна.

Единствено обществените реакции на родителите, наречени от модераторката на конференцията „ предизборна нервност и акция “, предотвратяват присъединяване на учениците в събитието.

Въпросите, на които МОН дължи бързи и съответни отговори съгласно Мирчев, са:

– Ще има ли дисциплинарни последици за преподавателката по история и шефа на учебното заведение?
– Какви ограничения планува министерството, с цел да се увери, че българските учебни заведения ще бъдат територия, свободна от агитация?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР