Пропаганда в соросоидните медии се опитва да направи внушението, че

...
Пропаганда в соросоидните медии се опитва да направи внушението, че
Коментари Харесай

Вижте заплатите на прокудените Генка Шикерова, Бенатова, Лора Крумова, Мира Иванова, Ани Цолова, Бехар...

Пропаганда в соросоидните медии се пробва да направи внушението, че водещи публицисти са свалени от ефира на Нова телевизия. Според клеветите това става след промяната на собствеността на медията, когато през предходната година бе купена от братята предприемачи Георги и Кирил Домусчиеви.

Клип в уеб страницата "Свободна Европа " под названието "Помните ли ги? Журналистите, свалени от ефир " изброява имената на хора от занаята, за които доста жалят соросоидните им сътрудници. Те са в действителност до един пипалата на медийния октопод, изсмукващ ресурсите на огромни малките екрани и обслужващ кръга на подсъдими олигарси като Иво Прокопиев, Огнян Донев, а в последно време, в това число и през днешния ден - на забегналия хазартен необут с 11 обвинявания Васил Божков, който се разполага из Би Ти Ви като на дивана си у дома - пред комфортното наличие на водещия на утринния блок Антон Хекимян.

Това предизвика ПИК да направи следствие на парите, източени от "свалените от ефир " публицисти, както и на труда, поставят от тях против получаваните суми. Картината е повече от зашеметяваща и дава ясна визия дали тези хора в действителност се вълнуват от обективната публицистика или просто извършват поръчки против тлъсто възнаграждение.

Ето заплатите на някои от тях:

Виктория Бехар, управител "Стратегическо развиване " в Нова телевизия е била с годишна заплата от 122 454. 22 лв.. Това прави над 10 200 лв. на месец. Не се знае за тъкмо каква работа.

Дълбоко ожалваната днешна таксиджийка Миролюба Бенатова, която се е водила на служба "репортер и създател на материали ", е прибирала 99 414.71 лв. годишно. Тоест, по близо 8 300 лв. на месец за няма и 30 минути материали седмично.

Другата бурно ожалвана за освобождението си кореспондентка от Нова - Генка Шекерова, която се е водила като част от проверяващ екип, се е дала прошка с годишна заплата от 60 452.14 лв. или с над 5 000 месечно за 10-15-минутни материали на седмица.

Сътворилата поредност от кавги някогашна шефка на новините в Нова телевизия Дарина Сарелска е получавала по 15 000 лв. на месец, или по 180 000 лв. на година.

Цветан Семов, който се е водил като "изпълнителен продуцент ", каквото и да значи това, го е правил против 162 845.88 лв. на година, което ще рече, че месечно е прибирал по 13 570 лв..

След разчистването на Авгиевите обори в Нова, Венелин Петков го прибира като основен редактор на вечерното шоу на Цитиридис, което през лятото ще прекрати трайно излъчването си.

Цветомир Семов и Дарина Сарелска са известни като главата на медийния октопод дружно с аверчето си от Би Ти Ви Венелин Петков, които под лозунга, че се борят за народна власт и независимост на словото, в действителност източват парите на притежателите на съответните медии поради ползите на подсъдимите олигарси.

Те пък им се отблагодаряват, като ги зареждат и по грантова линия, както прави Прокопиев и обкръжението му. Примерът е Светослав Иванов, който води събитията на медиите на Прокопиев.

Твърде любопитно е и заплащането на телевизионния тандем Галя Щърбева и Лора Крумова. В Нова двете са получавали по 10 000 лв. на месец - за 3 часа ефир седмично! Галя е получавала 4 000 лв., а Лора - 6 000 лв..

След раздялата им Галя Щърбева мина в жанра "рустикални репортажи " с присъединяване на чужденци, живеещи в България, с дълготрайност към 15-тина минути в съботните и неделните утринни блокове.

Лора Крумова обаче неотложно беше обгрижена от поборника за "умните и красивите " Цветомир Семов и примъкната като редактор в шоуто на Цитиридис, само че на половината от месечната й заплата в Нова - към този момент против 3 000 лв..

Двете с Галя обаче редом водят обучителни курсове за млади публицисти посредством частната си компания против 5 000 лв. на курс на човек, като им дават обещание, че по-късно ще им обезпечат назначения или в Нова телевизия, или в Би Ти Ви.

Бившата водеща на съботния утринен блок на Нова Мира Иванова за 3 часа седмична работа е вземала 5 000 лв. на месец. А продуцентката й Станимира Иванова за същото ефирно време седмично е прибирала по 3 000 лв..

Бившата водеща на утринния блок на Нова Ани Цолова и сътрудникът й Виктор Николаев, който продължава да се подвизава там, са се подписвали против 8 000 лв. заплата за по няколко часа заран. Направо да ги ожалиш...

Най-смехотворното в клипа-жалейка на "Свободна Европа " е, че като поанта на внушението, че отстраняването на тези публицисти от Нова телевизия е плод на цензура и потъпкване на свободата на словото, е посочена класацията на частната неправителствена организация "Репортери без граници ", финансирана от Сорос, която слага България на 111 място. Причина за това било надали не точно свалянето на въпросните публицисти, въпреки някои от тях в никакъв случай да не са се появявали в ефира!

Красноречив е и фактът, че клипът-жалейка се появява в уебсайт, където създател е друга представителка на ползите на кръга на подсъдимите олигарси - Полина Паунова, която беше фронтмен на тъй наречените "протестъри " на жълтите павета.

Пипалата на медийния октопод могат да се проследят и в БНР, където са намират главните "смукачи " на държавен бюджет, раждащи грантова публицистика, каквито са Силвия Великова, Ирина Недева, Даниела Късовска и цялата тайфа, окупирала държавното радио, и основала поредност от кавги, довели до противозаконното остраняване на някогашния общоприет шеф на медията Светослав Костов и противозаконното избиране на настоящия гастрольор Андон Балтаков.

По тези проблеми съдът занапред ще се произнесе...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР