Пропадащ мост откъсна няколко села от най-близкия град Полски Тръмбеш,

...
Пропадащ мост откъсна няколко села от най-близкия град Полски Тръмбеш,
Коментари Харесай

Четири села блокирани заради пропадащ мост над река Янтра

Пропадащ мост откъсна няколко села от най-близкия град Полски Тръмбеш , оповестява Българска национална телевизия.

Наложена ее възбрана за прекосяване по оборудването над река Янтра. Движението в региона е лимитирано и се контролира с пътни знаци. Въпреки това обаче по моста не престават да минават коли и даже учебни рейсове. Много от жителите на селата Каранци, Орловец, Виноград и Лозен избират да рискуват по директния път, вместо да заобикалят по обходни направления.

Обиколният маршрут е през Драганово и Поликраище. Това обаче удължава със 70 километра пътя до Полски Тръмбеш от село Каранци.
 Жители на село Каранци недоволстват поради рисков мост
Жители на село Каранци недоволстват поради рисков мост

Имали заричане за ремонт, само че той по този начин и не е почнал

За жителите на Орловец и Каранци е обезпечено и различно трасе, което обаче минава по черен път и удължава дистанцията до общинския център Полски Тръмбеш над 5 километра.

От Агенция " Пътна инфраструктура " показват, че ремонтът на моста ще стартира при подобаващи метеорологични условия, тъй като ще се работи в коритото на реката.

Ще бъдат укрепени основите на моста, също по този начин ще се усъвършенства хидроизолацията и отводняването. Предвидени са нова асфалтобетонова настилка, ограничаващи системи и защитни парапети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР