Пропадане на асфалт в центъра на Враца разбуни духовете в

...
Пропадане на асфалт в центъра на Враца разбуни духовете в
Коментари Харесай

Невиждано! Асфалт пропадна в центъра на Враца, а отдолу зейна другата земя СНИМКИ

Пропадане на асфалт в центъра на Враца разбуни духовете в града. Оказа се, че дупката напълно не е безобидна, а под нея има водно оборудване. При пропадането няма потърпевши, оповестява bTV.

Огромната дупка се отворила върху паркинг в центъра на Враца след маневра на сметосъбиращ камион, споделя Ангел Цветков, жител на блока в съседство.


Когато се съмнало, се схванало, че става въпрос за оборудване с диаметър към 5 метра и дълбочина над 10 метра, облицовано с камъни в профил.
Веднага се трансформира в атракция за жителите и гостите на Враца. Някои хора оприличават „ находката” на бунар. Други заподозряха отпадна яма.

Блоковете в съседство са строени през 60-те години на предишния век. Какво е това, какъв брой е остаряло и би трябвало ли да се резервира - един пост със фотография на кмета на Враца в обществената мрежа провокира стотици мнения.


„ Единственото вярно нещо е да попитаме хората какво желаят да създадем с това изобретение. Все отново това е част от историята на нашия град”, разяснява кметът на града Калин Каменов.


Болшинството от хората поддържат градоначалника, съгласно който оборудването може да се резервира като атракция. В момента се разисква с Министерството на културата и с специалисти по какъв начин дупката да бъде укрепена.

Кметът на Враца заимства концепцията от Братислава, чиято даже нетолкова остаряла канализация се е трансформирала в туристическа атракция.


От шахтите неподготвено надничат усмихнати и изваяни от метал скулптури на служащи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР