Промяната за България започва от София, обяви Мая Манолова минути

...
Промяната за България започва от София, обяви Мая Манолова минути
Коментари Харесай

Манолова влиза в битка за кмет, защото промените започват от София

Промяната за България стартира от София, разгласи Мая Манолова минути откакто публично подаде оставка от поста на омбудсман, с цел да се включи в надпреварата за кмет на столицата.

" Не желая да се върша на воин, само че това, което считам да направя, е да си отвоюваме столицата на България назад. Защото всички погледи са ориентирани към София. Промените постоянно са тръгвали от столицата и отново ще тръгнат. Със боязън не се ръководи, с неистина - също ", разяснява тя. Думите ѝ прозвучаха като закана, че в случай че завоюва вота в София, ще употребява кметския пост като трамплин към националната политика. По същия метод постъпи и министър председателят Бойко Борисов, който през 2005 година завоюва изборите за кмет на София, а през 2009 година към този момент беше министър-председател.

Манолова изясни решението си това, че през последните години е била " пощенска кутия за тъгата на хората ", само че от година работата ѝ като омбудсман е блокирана " от властта ": " Ако сте в обстановка, в която някой не оказва помощ на хората, единствено тъй като сте известна и одобрявана, няма да се чувствате удобно. Така е и с мен ".

Търпението ѝ се изчерпало, не можела да спи нощем, тъй като имало хора, на които не може да помогне.

По-рано във вторник министър председателят Бойко Борисов задочно парира този укор: " Надали някой да е помагал на Мая Манолова повече от мен. През целия ѝ мандат на омбудсман, макар съпротивата в ГЕРБ и Народното събрание, Манолова изиска стотици милиони за хората с увреждания, които ѝ бяха дадени. Тя идваше постоянно и доста пъти при мен и министри "..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР