Промяната в тренировъчния режим донесе успехи на българските национали по

...
Промяната в тренировъчния режим донесе успехи на българските национали по
Коментари Харесай

Назарян: Вижда се разлика от лагерите с чужденци

Промяната в подготвителния режим донесе триумфи на българските национали по битка в типичен жанр, безапелационен е селекционерът Армен Назарян. Кирил Милов и Айк Мнацаканян завоюваха надлежно сребърен и бронзов орден на миналото европейско състезание, а съгласно Назарян причина за усъвършенстваната форма на националите са лагерите и подготвителните битки с задгранични борци.

"Благодаря на министерството, на федерацията и на момчетата. Направихме положителни лагери и изиграхме мощни шампионати. Вижда се разликата от лагери с чужденци. Можехме да вземем още медали и се надявам да го създадем на международното състезание ", сподели селекционерът на националния тим в типичен жанр.

"Аз съм максималист и желая да имам по двама или трима борци в категория. Искам да включа в подготовката Иво Ангелов и други момчета, тъй като постоянно би трябвало да имаме по двама-трима, с цел да може всички да упражняват за олимпиадата ", добави той.

Кирил Милов завоюва сребърен орден в категория до 97 кг след втори изгубен край против руснака Муса Евлоев. Световният и европейски вицешампион изясни, че му трябват още тренировки за по-добро показване на Мондиала в Астана.

"Доволен съм ненапълно, само че можех да се показва по-добре. Имаше сериозни моменти в много от битките на шампионата, само че съумях да си извоювам този край. Сега ще гледаме битките и ще поправяме неточностите. Трябват ми повече тренировки от стойка и сутерен. Дай Боже да се показва по-добре на международното състезание ", сподели той.

Айк Мнацаканян завоюва бронз при 72-килограмовите и също ще търси реванш в Астана: "Благодаря на треньора, на президента на федерацията и на господин Гриша Ганчев. Исках да стигна до край, само че ще имам опция за реванш на международното състезание ".

Преди международните финали борците в типичен жанр ще проведат обширна подготовка из Европа. Те стартират лагер в Армения на 8-и май, след което ще упражняват известно време в "Дианабад " и ще имат общ брой в Беларус. Планирани са също по този начин тренировки в Грузия и Казахстан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР