Промяната в сървърните процесори ще настъпи още през 2021 г.Водещите

...
Промяната в сървърните процесори ще настъпи още през 2021 г.Водещите
Коментари Харесай

AMD ще поддържа DDR5 в десктоп процесорите от 2022 г.

Промяната в сървърните процесори ще настъпи още през 2021 година

Водещите настолни процесори на AMD през 2022 година ще поддържат памет DDR5
(снимка: AMD)

AMD съблюдава уговорката си да обезпечи съгласуемост с платформата Socket AM4 във всички свои процесори, които ще излязат преди края на тази година. Със идната смяна в дизайна на чиповете компанията ще вкара поддръжка на DDR5 памети.

Още през 2021 година сървърните процесори AMD EPYC би трябвало да преминат към Socket SP5, който ще разреши осъществяване на поддръжка на интерфейс PCI Express 5.0 и памети DDR5. Първите процесори за тази платформа ще бъдат Genoa с архитектура Zen 4, изготвяни по 5-нм технология от TSMC. Но измененията са задоволително огромни, с цел да бъдат внедрени едновременно при смяната в дизайна на процесорите.

Що се отнася до потребителския сегмент настолни районен съд, AMD възнамерява да вкара поддръжка на DDR5 памети не по-рано от 2022 година, твърди Gamers Nexus, базирайки се на осведомени източници. Бъдещите настолни чипове в началото ще се задоволят с поддръжка на PCI Express 4.0, защото потребителският сегмент не се нуждае от PCI Express 5.0 в същата степен като сървърният.
още по тематиката
Най-вероятно водещите настолни процесори на AMD през 2022 година ще употребяват архитектура Zen 4. Очаква се в това време компанията да обезпечи нейтив поддръжка на интерфейса USB 4.0.

В мобилния сегмент AMD ще внедри поддръжка на LPDDR5 памет също през 2022 година, само че първо за процесорите, насочени към скъпи геймърски преносими компютри. Компанията възнамерява и хибридни процесори с поддръжка на DDR5 за десктоп сегмента, само че архитектурата на тези чипове обичайно изостава с една стъпка от процесорите без интегрирана графика и ще се ограничи до Zen 3+.

Разбира се, всички тези проекти не са оповестени публично от AMD и могат да претърпят промени неведнъж до 2022 година, означават наблюдаващите на промишлеността.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР