Промяната в съдебната система не бива да бъде личностна, а

...
Промяната в съдебната система не бива да бъде личностна, а
Коментари Харесай

Демерджиев: Отдавна апелирам към прокуратурата да почне да се чисти

Промяната в правосъдната система не трябва да бъде личностна, а съдържателна, съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в коментар за раздорите в прокуратурата, съобщи

" Аз от дълго време посочвам, че има проблеми в правосъдната система, от дълго време моля към прокуратурата да не сочи Министерство на вътрешните работи с пръст, а да следва образеца на Министерство на вътрешните работи и да почне да се чисти. 

За страдание тези процеси не протекоха безпрепятствено. Малко взривообразно протекоха, само че в последна сметка те би трябвало да доведат до смяна в правосъдната система, не личностна смяна тука подчертавам, а същностна, съдържателна смяна, т.е. правосъдната система би трябвало да обезпечи върховенството на правото. Съдебната система би трябвало да обезпечи същинска битка с корупцията. Това чакаме, това чакат и българските жители ", означи вътрешният министър. 

Припомняме, че по-рано през днешния ден Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет изпрати в етичната и дисциплинарната комисии сигнал против основния прокурор Иван Гешев за хипотетично подслушване на прокурор.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР