Промяната в оперативната обстановка и в процесите налага създаването на

...
Промяната в оперативната обстановка и в процесите налага създаването на
Коментари Харесай

Вътрешният министър обяви спешни мерки заради подготвяния терористичен акт в Пловдив

Промяната в оперативната конюнктура и в процесите постанова основаването на антитерористични центрове. Това сподели пред публицисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов по отношение на опита за терористичен акт на 16-годишно момче в Пловдив.

„ Идеята за тези центрове, е обсъждана с господин Гешев и с основния прокурор и на равнище Министерски съвет. Това се прави за да се концентрира и обработва информацията, тъй че най-бързо да се стига до тази информация и дейностите, които се подхващат, да са координирани сред всички институции “, сподели още той, представен от Фокус.

Маринов посочи, че с смяна на ситуацията се постанова и смяна в нашата организация. „ В момента има Национален контратерористичен център, който работи и в структурата на Национална организация „ Държавна сигурност “. Той е точката за контакт, която имаме с външните сътрудници “, посочи той. Попитан дали е имало други такива случаи, Маринов съобщи, че в полза на работата е добре те да не стават публично притежание.

„ Много по-сериозен е казусът с детето, не бих желал самоличността му да се афишира, по какъв начин ще го гледат неговите съученици. Той би трябвало да се изведе от средата в която е влезнало “, разяснява Маринов. Той изясни, че казусът е оповестен, тъй като е имало подготовка и набиране на субстанции за взривно устройство. „ Колегите са решили, че има нещо, което не може да бъде обявявано “, добави вътрешният министър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР