Промяната в наредбата, която позволява вече и педагози да работят

...
Промяната в наредбата, която позволява вече и педагози да работят
Коментари Харесай

Важно за всички родители, чиито деца ходят на ясла

Промяната в наредбата, която разрешава към този момент и педагози да работят в яслите, а освен медицински сестри, е вратата, която трябваше да се отвори, с цел да могат да стартира цялостната смяна по ранната детска грижа в България.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Елисавета Белобрадова, народен представител от " Демократична България ", един от основателите на промяната. 

" Така към този момент ще може да се уголемява броят на яслените групи, тъй като до момента за това е пречела неналичието на задоволително медицински сестри. Освен това ще се промени методът, който се плага гриижа за децата ни, тъй като не е въпросът това да са медицински сестри, които в множеството случаи са в пенсионна и доста след пенсионна възраст. "

" Те нямат към този момент физическите благоприятни условия да гледат толкоз дребни деца, нито педагогическите. Да може тази конструкция да се отвори към родителите, те да могат да влязат в нея, най-сетне да се получи тази симбиоза сред същинска, добра грижа за децата. И най-сетне Министерството на образованието и Министерството на здравеопазването да се синхронизират и да имаме същинска качествена грижа, което въобще не се е случвало до момента, " сподели Белобрадова.

Според нея в целия свят експертите, които гледат деца в яслена възраст са или педагози, или даже в някои страни като Германия, хора които минават 18-месечна подготовка, 8 от които на терен. У нас следва Министерство на здравеопазването би трябвало да сътвори 3-седмична стратегия, която педагозите за яслени групи, би трябвало да изкарат. Така родителите ще бъдат спокойни, че тези педагози, които работят имат тази компетентност по най-спешна помощ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР