Промяната в конституцията на Северна Македония, за да бъдат вписани

...
Промяната в конституцията на Северна Македония, за да бъдат вписани
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен обсъди промени в Конституцията на РСМ с Пендаровски и Ковачевски

Промяната в конституцията на Северна Македония, с цел да бъдат вписани българите в преамбюла й, беше измежду главните тематики по време на визитата на Урсула фон дер Лайен в Скопие. 

Председателят на Европейската комисия беседва с премиера на Северна Македония Димитър Ковачевски и президента на страната Стево Пендаровски. 

Фон дер Лайен приканва всички политици да осъществят фантазията на младежите в Северна Македония, които желаят да бъдат част от Европейския съюз. 

От своя страна Пендаровски счита, че няма потребност да се бърза с конституционните промени за регистриране на българите в конституцията на страната. 

Според него, има фрапантно понижение на съперниците на по този начин нареченото " френско предложение ".

" Това е формален контракт, подписан с Европейски Съюз за започването на договарянията. Той е подписан на македонски език ”, безапелационен бе Ковачевски.

“Северна Македония се придвижва напред по европейския път. Това демонстрира и последният ни отчет за разширението и би трябвало да ви поздравя, за решителността, с която напредвате и ускорявате демокрацията, ускорявате върховенството на закона. Направихте промяна на правосъдната система, развивате солидна пазарна стопанска система, която към този момент потвърди устойчивостта си. Дълбоко уверена съм, че сте решени да запазите набраната скорост по пътя към Европейския съюз. Убедена съм, че сте способни да сбъднете фантазията на вашите младежи ”, сподели от своя страна ръководителят на Европейска комисия.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР