Промяната в компанията на Марк Зукърбърг ще бъде въведена през

...
Промяната в компанията на Марк Зукърбърг ще бъде въведена през
Коментари Харесай

Facebook ще отчита рекламните си приходи на локално ниво

Промяната в компанията на Марк Зукърбърг ще бъде въведена през 2018 година, като задачата е да бъде приключена през първата половина на 2019 година

© Jose Gomez Още по тематиката
Тези неизтребими данъчни убежища

Изтеклите документи Paradise Papers за офшорните схеми на международния хайлайф ще засилят натиска за битка с избягването на налози, само че въобще няма да е елементарно
10 ное 2017
Paradise Papers разкриват скритото благосъстояние на международния хайлайф

Документи на офшорна правна компания демонстрират финансовата активност на членове на кабинета на Тръмп, английската кралица и мултинационални компании
6 ное 2017 Най-голямата обществена мрежа Фейсбук ще стартира да регистрира рекламните си доходи на локално равнище и няма да ги пренасочва към интернационалната си централа в Дъблин. Решението на американската компания е извънредно и евентуално ще докара до заплащането на по-големи налози, оповестява Reuters.

Промяната

Корпоративното данъчно облагане се трансформира във значима тематика, откакто през последните години Европейската комисия (ЕК) разкри схеми за отбягване на налози от мултинационалните компании, което докара до претенции те да заплащат повече, а Брюксел стартира да изследва опциите за облагане на цифровите колоси.

Главният финансов шеф на Фейсбук Дейв Уенър показва в блога на компанията, че " рекламните доходи, идващи с помощта на локалните ни екипи, повече няма да бъдат насочвани към нашата интернационална централа в Дъблин, а вместо това ще бъдат регистрирани от локалната ни компания във въпросната страна. "

През предходната година компанията реши да стартира да регистрира приходите от огромните си английски клиенти във Англия, което докара до увеличение на налозите, които компанията заплаща.
" Вярваме, че насочването към местна конструкция на продажбите ще даде по-голяма бистрота на държавните управления и управляващите по света, които приканиха за по-голяма видимост на приходите, идващи от локалните продажби в техните страни ", разяснява още Уенър.
Според него смяната ще бъде въведена през 2018 година, като задачата е да бъде приключена през първата половина на 2019 година

Намерението на Европейска комисия

Европейска комисия работи по оферти за законодателни промени, които да доведат до нарастване на налозите за мултинационалните цифрови компании. Корпорациите са упреквани, че заплащат прекомерно малко в Европейски Съюз, като насочват облагата си в страни с по-ниски налози, където се намират техните европейски централи, като Ирландия и Люксембург. Предложенията на Брюксел се чака да бъдат показани през март следващата година.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР