Промяната в изборния кодекс и връщането на хартиените бюлетини на

...
Промяната в изборния кодекс и връщането на хартиените бюлетини на
Коментари Харесай

Борисов даде още крачка назад: Машините са изключително добри

Промяната в изборния кодекс и връщането на хартиените бюлетини на този стадий остават на назад във времето за ГЕРБ, тъй като е " значимо да се сформира държавно управление ". Това стана ясно от фейсбук лъчение онлайн на водача на ГЕРБ Бойко Борисов във вторник вечер.

" Истинската задача пред нас, в случай че сме виновни политически партии и хора, не е Изборният кодекс, а да се сформира техническо, малко държавно управление, да мине зимата, с цел да работи Народното събрание ", съобщи Борисов, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Колегата Христо Иванов кръсти машините „ борисовки “, въпреки че ние като държавно управление сме обезпечили пари, с цел да се купят машини. И в случай че е правилно това, което приказват те, излиза, че ние сме най-демократичните и създали смяната със 100% машинно гласоподаване. Към кое статукво и към кое минало споделят, че ги връщаме, когато ние сме обезпечили, закупени са извънредно положителни машини “, попита Борисов. 

По думите му " машините са положителни и ни правят работа " и по тази причина ГЕРБ постоянно поддържали машинното гласоподаване.

" Ние партиите в Народното събрание би трябвало да създадем държавно управление – дали с първи, втори или трети мандат. Основната цел е държавно управление, не Изборен кодекс за след четири години ", добави водачът на ГЕРБ.

" Нямаме спор по машините, имаме спор кое подсигурява, че това, което регистрира машината и по-късно флашката. Щом са към този момент наречени от Христо Иванов „ борисовки “, неприятна „ борисовка “ няма ", сподели още Борисов.

" Депутатите в тази комисия би трябвало да извършите по този начин, че резултатът, който излиза от машината като флашка, да бъде преброен със съответната разписка ", обърна се към депутатите от парламентарната група на ГЕРБ Борисов.

Той предлага да се сътвори преброителен център, в който да се броят разписките от машините.

" Ние би трябвало да бъдем оптимално диалогични, тъй като ние сме въвели машинното гласоподаване и в случай че има недостатъци, да бъдат отстранени в границите на седмица-две, не е съдбовен този период. Истинският диалог е за държавно управление по време на рецесия, по време на война ", съобщи още водачът на ГЕРБ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР