Промяната ще настъпи с версия 64 на браузъра в началото

...
Промяната ще настъпи с версия 64 на браузъра в началото
Коментари Харесай

Chrome ще блокира автоматичното видео

Промяната ще настъпи с версия 64 на браузъра при започване на 2018 година

Потребителите на Chrome скоро ще получат по-голям надзор върху аудио и видео наличието в уеб страниците

Гугъл има намерение да избави потребителите от досадното от време на време автоматизирано възпроизвеждане на видео наличие при разглеждане на уеб уеб сайтове, стана ясно от пътна карта за развиването на браузъра Chrome.

Считано от януари 2018 година, най-популярният браузър в света, Chrome, ще попречва автоматизираното стартиране на клипове и ще даде по-голям надзор на потребителите върху видео наличието в уеб страниците, което с изключение на, че натоварва системата, не постоянно е мечтано, заради издавания тон.

Версия Chrome 64 ще позволява автоматизираното възпроизвеждане на видео единствено в случай че клипът не съдържа тон или в случай че потребителят категорично е показал интерес към съответното наличие, разяснява блогът на плана Chromium.

Тази смяна ще уеднакви мобилното и десктоп прекарване и ще направи мобилните уеб разработки по-предвидими в разнообразни платформи и браузъри, допълват от Гугъл.
още по тематиката
Междувременно, във версия Chrome 63 ще се появи нова алтернатива, която разрешава изцяло да бъде изключен звукът за обособени уеб уеб сайтове. Така уеб потребителите ще могат елементарно да управляват къде и по кое време да се възпроизвежда аудиото.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР