Промяната се случва през премахването на страха у българските граждани.

...
Промяната се случва през премахването на страха у българските граждани.
Коментари Харесай

Петков: Промяната идва през връщането на чувството за справедливост и премахването на страха

Промяната се случва през премахването на страха у българските жители. Това съобщи Кирил Петков в декларация на ПП-ДБ от трибуната на Народното събрание.

" Променихме Конституцията, с което положихме основите за действителна самостоятелна правосъдна власт. Промяната се случва може би по-бавно, в сравнение с ни се желае, само че се случва. Промяната се случва през унищожаване на страха на българските жители. Аз мисля, че няма българин, който още да го е боязън, че без съветски газ ще почине от мраз през зимата. Мисля, че страха от един всесилен, безотговорен основен прокурор също остана в предишното. Мисля, че страха от непозволено или нелегално потребление на институции също към този момент го няма. За 2024 година тази смяна би трябвало да продължи ", разяснява Петков.

Той очерта и триумфите, които ръководещото болшинство през 2023 година. Сред тях са финансиране на планове, които да подобрят живота на жителите на всички общини в страната, постоянни финанси и бюджетен недостиг под 3%.

" Прогнозният бюджетен недостиг за 2024 година е доста по-малък от 3%, това ще ни даде късмет да влезем в Еврозоната през 2025 година. Главният прокурор към този момент е следен, основите за правосъдната промяна са положени ", съобщи Петков.

Сред триумфите, които Петков очерта, са още отчетността на основния прокурор и политически неутрална антикорупционна комисия.

" Успяхме да влезем в Шенген. За първи път от влизането ни в Европейски Съюз по летищата българите няма да се усещат като второкласен хора ", съобщи още съпредседателят на ПП-ДБ.

Той добави, че службите за сигурност е време да бъдат реформирани.

" През 2024 ще държим признатите закони да се изпълнят. Нашата задача е да стартираме да връщаме на хората възприятието за правдивост. Да спрем да използваме езика на омразата ", заключи Петков. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР