Промяната - програма за правителствен ангажимент - ще приведе данъчните

...
Промяната - програма за правителствен ангажимент - ще приведе данъчните
Коментари Харесай

Собствениците на втори дом в Шотландия ще бъдат таксувани с двоен общински данък

Промяната - стратегия за държавен ангажимент - ще приведе данъчните правила за втори дом в сходство с дълготрайно празните домове от април 2024 година

Министърът на обществените финанси Том Артър сподели, че в случай че измененията бъдат утвърдени от Холируд, препоръките ще могат да получат „ обективен принос към локалните услуги от притежателите на втори дом “.

Той сподели: „ Искаме всеки в Шотландия да има дом, който дава отговор на потребностите му.

„ Знаем, че вторите домове от време на време могат да бъдат от изгода за локалните общности, само че също по този начин могат да лимитират съществуването на жилища и да усилят разноските за хората, които желаят да наемат или купят.

„ Подлежи на утвърждение от Народното събрание, това законодателство има за цел да даде приоритет на жилищата за живеене, като разреши на локалните управляващи да начисляват общински налог за втори дом.

Сметки за сила, общински налог, широколентов достъп и всичко, което би трябвало да нарастне от 1 април

" Подкрепено от болшинството от респондентите в нашата взаимна консултация с COSLA, това ще даде опция на общините да търси обективен принос към локалните услуги от притежателите на втори дом. "

Втори дом се класифицира като всеки дом, който не се употребява като нечие главно жилище, само че е населяван най-малко 25 дни в годината.

Последните данни демонстрират, че в края на септември 2022 година в Шотландия е имало 24 287 втори жилища.

Вторите домове сега подлежат на общоприета отстъпка от 50% от общинския налог.

Въпреки това, локалните управляващи имат пълномощието да трансформират наградата и болшинството таксуват притежателите на второ жилище с цялостната ставка на общинския налог.

По-рано тази година беше извършена консултация, в която 55% от респондентите се съгласиха, че локалните управляващите би трябвало да могат да начисляват общинска данъчна награда в допълнение към нормалните ставки за втори дом.

През финансовата 2024-25 година наградата ще се основава на ставки от 2023-24 година

Миналия месец първият министър Хумза Юсаф разгласи заледяване на общинските налози, което ще резервира ставките на сегашните равнища, когато локалните управляващи дефинират своите бюджети за 2024-25 година

Първият министър Хумза Юсаф афишира заледяване на общинските налози в Шотландия

Прочетете повече от Sky News:
Humza Yousaf афишира замразяването на налозите в Шотландския съвет
Правителството на Уелс е изправено пред рецензии по отношение на налога върху втория дом

Консултиментът Кейти Хагман, представител на ресурсите на COSLA, приветства проекторегулациите.

Тя добави: „ Разрешаването на политиците, които са най-близо до своите общности, да вземат решения по отношение на това, което най-добре дава отговор на локалните потребности и условия, е в сходство със Споразумението на Verity House. “

Споразумението Verity House, сред COSLA и шотландското държавно управление, излага тяхната визия за „ по-съвместен метод за реализиране на нашите споделени цели за народа на Шотландия “.

Шотландските зелени също поддържат проектите, като споделят, че този ход ще ще се оправи с „ неравенството на дефицита на жилища “ и ще събере „ десетки милиони лири за локални услуги като учебни заведения и обществени грижи “.

MSP Рос Гриър, финансовият представител на партията, добави: „ Жилищата са човешко право. Всички ние би трябвало да имаме достъп до жилища с положително качество и налични цени.

„ И въпреки всичко в цяла Шотландия има хора, които са изгонени от регионите, в които са израснали, до момента в който хиляди други са заседнали в описи с чакащи.

„ С дръзки стъпки като тази ще изместим салдото от притежаването на втори дом и ще освободим повече домове за тези, които в действителност се нуждаят от тях. “

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР