Промяната няма да стане за месец-два, а това е дълъг

...
Промяната няма да стане за месец-два, а това е дълъг
Коментари Харесай

Методи Лалов: Промяна в съдебната система ще има след смяна на модела на управление

„ Промяната няма да стане за месец-два, а това е дълъг развой и безконечна борба. Бяха направени големи крачки обществото да осъзнае протичащото се в. За да са случи това нещо, трябват политически промени, да бъдат изменени съществени правила, които да подсигуряват, че институциите работят еднообразно за всички жители, а не изборно... Истинска смяна ще има, когато има смяна на модела на ръководство, тя не може да стане с тези партии на статуквото “. Това сподели пред БНР, някогашен арбитър, а сега общински консултант от „ Демократична България “.
По думите му „ с цялата си безпардонност основният прокурор сподели същинското уродливо лице на прокуратурата “.
„ Темида от дълго време обслужва гешевци, цацаровци, Пеевски, олигарси. Прокуратурата от дълго време не се бори с престъпността в интерес на обществото “.
Лалов добави:„ Всички във са наясно за модела, който царува в правосъдната система. Те са наясно, че в случай че би трябвало да го проверяват, ще стигнат до, до, до модели и механизми, които са непозволени... Всички основни прокурори по този начин деморализираха прокуратурата, че в най-хубавия случай самостоятелните прокурори са страхливи и те са самостоятелни по случай с кражба на джанта, само че не са смели, когато става въпрос за следствие на корупция по горните етажи, в случай че не им е поръчано “.
Методи Лалов съобщи, че с напускането на съда и с отиването в Общинския съвет просто е сменил бойното поле.
„ Ще пристигна ден и той не е надалеч, в който „ Демократична България “ ще може да предлага своите законодателни решения “.
 Венецианската комисия: В Конституцията би трябвало да има опция за търсене на правосъдна отговорност на основния прокурор Венецианската комисия: В Конституцията би трябвало да има опция за търсене на правосъдна отговорност на основния прокурор
Би било пропусната опция, в случай че в една нова българска Конституция не бъде заложена опцията основният прокурор да бъде привличан...
Според него концепцията специфичен прокурор да проверява основния е неработеща:
„ Промяната би трябвало да извади обвиняването против основния прокурор от монопола на основния прокурор. предлага основният прокурор да бъда избиран от народните представители, по този начин ще бъде освободен от безконтролност, която има в този момент. ГЕРБ какво прави сега пред лицето на Европа? ГЕРБ предлага прокурорската гилдия да избере прокурор из средите на прокуратурата, който да проверява неговия началник. Това е неработещо и следващ маньовър от страна на ГЕРБ, с цел да се изгуби публично време “.
По мотив записите с премиера Бойко Борисов Лалов акцентира, че прокуратурата е направила единствено официална инспекция.
Той разясни, че „ Демократична България “ ще се яви независимо на изборите напролет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР