Промяната на цените на хранителните продукти, съобщи Лъчезар Борисов от

...
Промяната на цените на хранителните продукти, съобщи Лъчезар Борисов от
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов : Апокалипсисът е в джоба на хората!

Промяната на цените на питателните артикули, заяви Лъчезар Борисов от ГЕРБ-СДС. Без коментар! Апокалипсисът е в джоба на хората!

Според данните на ДКСБТ цените на храните на едро през юни 2022 година доближават най-високите си исторически стойности:

• На годишна база цените на всички съществени хранителни артикули бележат растеж, който е приблизително в диапазона 20 - 60%.



• В резултат на устойчивото повишаване на цената на олиото през втората половина на миналата година и достигането на нови пикови стойности през месец май тази година, е регистриран забележителен растеж на годишна база от 63%.

• Значителното повишаване на захарта през есента на предходната година и устойчивият прогресивен тренд през тази година рефлектират върху регистрирания мощен растеж на стойностите на годишна база от 63%.

• Увлечение от 20 – 50% има при цените и на другите артикули от тази група.

• Поскъпване по отношение на същия месец на предходната година има при всички млека и млечни артикули, което е по-силно изразено при кашкавала, сиренето и маслото и

е към 40%.

• На пазара на месо през юни също се следят мощни съмнения нагоре, като цените на пилето и пилешките разфасовки бележат забележителен растеж на годишна база от 30-40%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР