Промяната на тези избори е възможна, но трябва да бъде

...
Промяната на тези избори е възможна, но трябва да бъде
Коментари Харесай

Нинова стартира разговори с извънпарламентарни партии: Зове за обединение срещу ГЕРБ

Промяната на тези избори е допустима, само че би трябвало да бъде обезпечена. Ние, като най-голямата опозиционна партия, каним всички, които желаят промяна на модела на ръководство на диалози - с цел да се организираме за осъществяване на почтен избор, да успокоим българските жители, че гласът им няма да бъде откраднат, че има смисъл да гласоподават и че ще имат гаранти за това ", съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Нинова показа Декларация за свободни и почтени избори, призната от Изпълнителното бюро и към която левицата ще търси обединяване.

" Не можем да останем обаче единствено с тези думи и заявления и по тази причина пристъпваме към съответни дейности за почтени избори ", разяснява председателката на Левицата.

Този четвъртък и в петък поредно ще се проведат диалози с по 10 извънпарламентарни партии и неправителствени организации за разискване на общи дейности при провеждането на изборите.

" Предлагаме общи дейности за покриване на всички секции с членове, наблюдаващи и покровители, оптималната бистрота на вота и акция за разяснение, че всеки глас ще бъде зачетен. Предлагаме да обединим напъните си за редом броене, което ние като партия ще създадем. Важно е в този момент да се обединим - всеки с опциите, които има. Ние, като парламентарна и най-голяма опозиционна партия, и останалите партии и организации - със свои представители като покровители и наблюдаващи. Целта е да успокоим хората, да им дадем убеденост, че гласът им е значим и че можем дружно с това обединяване да подсигуряваме прозрачността на изборите ", съобщи на конференцията Корнелия Нинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР