Промяната на статута на Света София от музей в джамия

...
Промяната на статута на Света София от музей в джамия
Коментари Харесай

Ердоган: Превръщането на Света София в джамия ще бъде нещо като отговор на Тръмп

Промяната на статута на " Света София " от музей в джамия ще бъде нещо като отговор на решението на американския президент Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел и суверенитета на тази страна над Голанските възвишения. Това съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от Анадолската организация.

Ние ще можем да създадем безвъзмезден входа в " Света София ", само че ние можем да създадем освен това. След локалните избори ще върнем същинския статут на " Света София ". Какво значи това? Ще сменим статута й от музей на джамия. Сега Тръмп афишира, че Йерусалим е столица на Израел. Не е ли по този начин? Признава израелски суверенитет над Голанските възвишения. Ще получите отговор от Турция, сподели турският президент, който приказва на протест в Трабзон, предава Българска телеграфна агенция.

Преди няколко дни Ердоган съобщи, че турските управляващи могат да сменят статута на " Света София ", с цел да може визитите да са безвъзмездни. Той сподели, че туристи с всевъзможни вероизповедания в този момент могат да влизат в Синята джамия гратис и по същия метод може да се работи със " Света София ".

В момента входът в " Света София " възлиза на 60 турски лири.

Преди десетина дни Ердоган бе споделил, че не поддържа концепцията за превръщането на музея " Света София " в Истанбул в джамия, защото съгласно него " това може да докара до съществени последствия ", напомня ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР