Промяната на навиците е не само възможна, но и необходима,

...
Промяната на навиците е не само възможна, но и необходима,
Коментари Харесай

11 вредни неща, които правим всеки ден, без да го осъзнаваме

Промяната на навиците е освен допустима, само че и нужна, най-малко това споделя изследване, извършено от Вероника Ървин от Щатския университет в Орегон. Някои привички са с нас толкоз дълго, че ги одобряваме за даденост. Защото какво неприятно има в потреблението на слънцезащитен крем или тамян? Но както демонстрират последните изследвания, има някои привички, които могат да бъдат много нездравословни.

Ние изготвихме лист с някои привички, които би трябвало да изоставите тъкмо в този момент.

1. Използване на прекалено много слънцезащитен крем

© depositphotos

Всеки знае, че е належащо да употребявате слънцезащитен крем, когато излизате на открито. Това може да помогне за отбягване на прибързано стареене и рак на кожата. Но е значимо да не се употребява прекалено много. Липсата на слънчева светлина и витамин D може да докара до други типове рак, като рак на панкреаса. Изследването на Ан-Луиз Понсънби, епидемиолог от Националния център за епидемиология и здраве на популацията в Канбера, Австралия, сподели, че дефицитът на витамин D и несъразмерната слънцезащита може да са повода за множествена склероза. Трябва да се предпазите от директна слънчева светлина, само че не прекалявайте. Вземете решения въз основа на рисковете за здравето си.

2. Не яде мазнини

© depositphotos, © depositphotos

Твърде доста мазнини във вашата диета може да докара до сърдечни болести и проблеми с тежестта. Но не би трябвало да спирате изцяло да ядете мазнини. Те оказват помощ на тялото да метаболизира витамините. Яжте положителни мазнини от 44 до 78 грама дневно според от вашите персонални желания и условия.

3. Яденето на прекалено много зеленчуци

© depositphotos, © depositphotos

Зеленчуците са безусловно нужни за всяка здравословна диета. Въпреки това, в случай че ядете повече от 7 порции зеленчуци и 4 порции плодове всеки ден за дълго време, съществува риск да увредите тялото си. За да извлечете максимума от храната си, яжте пресни зеленчуци (не пържени или печени) и не яжте повече от 4-5 пъти дневно.

4. Белене на ябълки

© depositphotos, © depositphotos

Почти всички хранителни субстанции в зеленчуците и плодовете не постоянно са вътре в тях. 100% от кверцетина (антиоксидант, който поддържа здравето на сърцето) е в кората на ябълката. Яденето на необелени ябълки е дейно за попречване на хронични болести на сърдечно-съдовата система. Най-важното е да не забравяте да ги измиете преди ястие, в противоположен случай има риск от заразяване.

5. Задаване на мощна тревога

© depositphotos, © depositphotos

Винаги има възможност да заспите, в случай че не чуете тиха тревога, по тази причина доста хора задават висока мощ на звука. Поради мощния звук кръвното налягане се покачва, а също и пулса. Човек е необикновено уязвим в ранните часове, когато тялото към момента е отпуснато. Силният звук може да повлияе на здравето и да аргументи стрес, повишавайки равнището на кортизола. Ако събуждането по този метод продължи няколко дни, седмици или месеци, тогава има риск този стрес да стане продължителен.

6. Често регулиране на електронната поща

© Bruce Almighty / Newline

Доктор Ричард Маккинън от Отдела по трудова логика на психиката на Британското психическо сдружение откри, че електронната поща е освен скъп инструмент за връзка, само че и източник на стрес и отчаяние за доста от нас. В резултат на това нашата продуктивност спада. Въпреки обстоятелството, че учените се пробват да основат безапелационни правила за потребление на електронната поща, с цел да сведат до най-малко отрицателното въздействие, явно е, че техните рекомендации не могат да бъдат идентични за всички. Има обаче няколко съвета, които са положителни за всички: не проверявайте пощата си рано заран или късно вечер; първо работете, а по-късно проверявайте пощата (разбира се, в случай че това не е значима част от работния ви процес); изключете push известията за входяща поща.

7. Горене на тамян

© pixabay, © pixabay

Изгарянето на тамян има положително въздействие върху централната нервна система, оказва помощ ни да се отпуснем и да облекчим напрежението. Въпреки това, в проучване, извършено в Южнокитайския софтуерен университет, беше показано, че изгарянето на тамян всеки ден в продължение на няколко часа може да бъде причина за рак на белия дроб, левкемия и мозъчни тумори. Тамянът може да аргументи разновидности. Те съдържат химикали, които евентуално могат да трансформират генетичния материал като ДНК. Ако въпреки всичко желаете да създадете релаксираща атмосфера, можете да употребявате малко тамян, само че не забравяйте да дишате чист въздух по-късно.

8. Консумиране на прекалено много енергийни питиета

© The Mask / Newline

Енергийните питиета могат да ви оказват помощ да се разсъните и да увеличите продуктивността си. Но честото им пиянство не се предлага. Резултатите от изследвания, извършени от Дейвид Грант от Тихоокеанския университет, демонстрират, че някои енергийни питиета могат да усилят риска от неустойчив сърдечен темп. В проучването участваха доброволци на възраст от 18 до 40 години. Те или пият 2 бутилки енергийни питиета или плацебо напитка в продължение на 3 седмици. Никой не знаеше коя напитка пият. В резултат на това първата група има високо кръвно налягане и нараснала сърдечна периодичност, до момента в който другата няма отклонения.

9. Прием на болкоуспокояващи

© depositphotos, © depositphotos

Болкоуспокояващите в действителност оказват помощ на тези, които имат хронична болежка. Въпреки това, в проучване, извършено от университета в Охайо, беше показано, че болкоуспокояващите също могат да понижат остротата на положителните страсти. В това проучване една група участници приема болкоуспокояващи, а другата приема плацебо, което наподобява по същия метод. По-късно участниците разгледаха 40 фотоси – от доста неприятни (гладуващи деца) до доста сладки (деца, които играят с котки). След всяка фотография участниците трябваше да преценяват какъв брой позитивни са избрани фотоси. Резултатите демонстрират, че участниците, които са приемали болкоуспокояващи, правят оценка, че фотосите са по-лоши от тези, които са приемали плацебо. С други думи, прочувственото усещане на действителността беше накриво.

10. Увиване на главата в забрадка

Внимавайте какъв брой постоянно увивате косата си с забрадка. Когато косата е мокра, тежката забрадка може да аргументи нацепени краища или даже да накара косата ви да опадне, съгласно Леон Ван-Горком, старши управител по грижа за косата в Unilever Research and Development. Вместо това използвайте забрадка, с цел да изцедите непотребната вода и оставете косата си да изсъхне на въздух. Когато изстисквате непотребната вода, бъдете деликатни и го правете единствено за къс интервал от време.

11. Вземане на дълги душове

Взимането на дълги душове е в действителност прелестно. Те ви оказват помощ да се отпуснете и е по-лесно да заспите след душ. Въпреки това, дългите душове отстраняват влагата от кожата ви, което може да докара до суха и сърбяща кожа. Душът ви не би трябвало да продължава повече от 10 минути. Колкото по-кратко, толкоз по-добре!

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР