Промяната на навиците е не само възможна, но и необходима,

...
Промяната на навиците е не само възможна, но и необходима,
Коментари Харесай

10 вредни неща които правим всеки ден без да го осъзнаваме

Промяната на навиците е освен допустима, само че и нужна, демонстрира изследване на Орегонския държавен университет.

Някои привички са с нас толкоз дълго, че ги одобряваме за даденост.

Но от време на време се оказва, че те могат повече да навредят, в сравнение с да оказват помощ.

Bright Side събра няколко от тях.

1. Използвате прекалено много слънцезащитни артикули

Всеки знае, че е належащо да се употребява слънцезащитно средство, когато излизате на открито. Това може да помогне да избегнете прибързано стареене и рак на кожата.

Но е значимо количеството, тъй като прекомерната отбрана и дефицитът на слънчева светлина и витамин D могат да доведат до някои типове рак.

2. Не приемате мазнини

Твърде доста мазнини в диетата ви могат да доведат до сърдечни болести и проблеми с тежестта. Но не би трябвало да спирате да приемате мазнини изцяло.

Те оказват помощ на организма да метаболизира витамините. Осигурете си здравословни мазнини - от 44 до 78 грама дневно, според от вашите персонални желания и диета.

3. Ядете прекалено много зеленчуци

Зеленчуците са безусловно нужни за всяка здравословна диета. Все отново, в случай че ядете повече от 7 порции зеленчуци и 4 порции плодове всеки ден за дълго време, можете да си аргументите здравословни проблеми.

За да получите оптимално потребни субстанции от храната, яжте пресни зеленчуци (не пържени или печени) и не повече от 4-5 пъти дневно.

4. Белите ябълките

Не всички хранителни субстанции в зеленчуците и плодовете са вътре в тях. 100% от кверцетина (антиоксидант, който поддържа здравето на сърцето) е в кората на ябълката.

Консумирането на необелени ябълки е дейно средство за попречване на хронични болести на сърдечно-съдовата система. Най-важното е да не забравяте да ги измивате преди ястие.

5. Настройвате мощен тон на алармата

Винаги има късмет да се успите, в случай че не чуете тихата тревога, по тази причина доста хора я усилват. Човек е необикновено уязвим в ранните часове, когато тялото към момента е умерено.

Силният звук може да провокира стрес, като увеличи равнището на кортизола. Ако събуждането по този метод продължава няколко дни, седмици или месеци, тогава съществува риск този стрес да стане продължителен.

6. Често проверявате електронната поща

Електронната поща е освен скъп инструмент за връзка, само че и източник на стрес и разочарования за доста от нас. В резултат на това може да се стигне до спад на продуктивността.

Ето няколко съвета, които може да са ви потребни:

не проверявайте пощата си рано заран или късно вечерта;
първо работете и проверете пощата по-късно (разбира се, в случай че това не е значима част от вашия работен процес);
изключете известията за входящата поща
7. Горите тамян

Горенето на тамян оказва въздействие върху централната нервна система, оказва помощ да се отпуснем и да облекчим напрежението. Въпреки това в проучванията, извършени в Технологичния университет на Южен Китай, беше показано, че горенето на тамян всеки ден в продължение на няколко часа може да бъде причина за рак на белите дробове, левкемия и мозъчни тумори.

8. Консумирате прекалено много енергийни питиета

Енергийните питиета могат да ви оказват помощ да се разсъните и да увеличите продуктивността си, само че и са причина за неустойчив сърдечен темп, в случай че прекалите.

9. Употреба на болкоуспокояващи

Болкоуспокояващите в действителност оказват помощ на тези, които страдат от хронични болки. Въпреки това в проучванията, извършени от Университета в Охайо, е показано, че болкоуспокояващите могат също да понижат остротата на положителните страсти.

Затова, в случай че нещо ви боли, вземете лекарство, само че дано това да е изключение, а не табиет.

10. Увивате забрадка на главата си след душ

Бъдете деликатни, като сушите косата си с забрадка на главата. Когато косата е влажна, тежката забрадка може да повреди косъма. Затова просто попийте водата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР