Промяната на маршрутите на движение на все повече кораби заради

...
Промяната на маршрутите на движение на все повече кораби заради
Коментари Харесай

Доставките на пшеница през Суецкия канал намалели с 40% само за две седмици

Промяната на маршрутите на придвижване на от ден на ден кораби поради обстановката в Червено море докара до спад на доставките на пшеница през Суецкия канал през последните две седмици с съвсем 40% в годишно изражение - до 0,5 млн. тона. Това сочат данните на Световната комерсиална организация (СТО).

По данни на Wheat Dashboard през декември 2023 година към 8% от доставките на пшеница от Европейския съюз, Русия и Украйна за Азия и Източна Африка са били доставени по направления, разнообразни от Суецкия канал. За съпоставяне, преди декември междинната стойност е била 3%. Според оценките делът на доставките по различни направления се е нараснал до 42% през първата половина на януари.

Доставките на пшеница от Европейски Съюз по направления, разнообразни от Суецкия канал, възлизат на 330 000 тона от началото на декември доникъде на януари, което е с 50 000 тона повече в съпоставяне със същия интервал на миналата година. През същия интервал към 190 000 тона пшеница е пренасочена по различни направления от Русия, спрямо нулевия размер преди година. В същото време всички доставки от Украйна не престават да минават през Суецкия канал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР