Промяната на името на Северна Македония е стъпка към евроатлантическото

...
Промяната на името на Северна Македония е стъпка към евроатлантическото
Коментари Харесай

Владо Бучковски: Mисля, че започна нова ера за нашата държава Северна Македония

Промяната на името на Северна Македония е стъпка към евроатлантическото развиване на страната. Това разяснява пред " По света и у нас " някогашният министър председател на югозападната ни съседка професор Владо Бучковски.

Тежък компромис на висока цена. Така някогашният министър председател на Северна Македония дефинира смяната на името на страната. Според него обаче идните генерации ще усетят позитивите от Преспанския контракт. Премиерите на Северна Македония и Гърция направиха знамение, в което и най-големите оптимисти не имаха вяра, разяснява проф. Владо Бучковски.
Проф. доктор Владо Бучковски - някогашен министър-председател на Македония: Надявам се за Македония да бъде подложен завършек на всичките алтернативи пред нейното бъдеще. Аз съм оптимист. Mисля, че стартира нова епоха за нашата страна Северна Македония.
Проф. Бучковски напомни, че по време на председателството си на Съвета на Европейския съюз, България сложи като приоритет тематиката за бъдещето на Западните Балкани. Той се надява, че и Гърция ще поддържа Северна Македония по време на договарянията за участие в Европейския съюз.
Проф. доктор Владо Бучковски - някогашен министър-председател на Македония: Самите европейци би трябвало да разчистят пътя за страните от Западните Балкани
Въпреки подписания през предходната година контракт за добросъседство сред България и Северна Македония, в обществените мрежи към момента има разногласия на историческа тема, призна проф. Бучковски.
Проф. доктор Владо Бучковски - някогашен министър-председател на Македония: От време на време има черни акции, които са рецидив от предишното. Македония не може да има по-голям съдружник от България.
Поредна демонстрация на положителното съдействие сред двете страни бе конгрес, извършен в София през днешния ден. Интелектуалци от България и Северна Македония разясниха бъдещите вероятности пред хората от двете страни на границата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР