Промяната на датата на първия учебен ден ще разтърси цялата

...
Промяната на датата на първия учебен ден ще разтърси цялата
Коментари Харесай

Обществото показа, че не бива да се пипа ваканцията, заяви Диян Стаматов

Промяната на датата на първия образователен ден ще раздруса цялата страна, безапелационен е някогашният зам.-министър на образованието Диян Стаматов пред БТВ.

"Обществото сподели, че не трябва да се пипа ваканцията ", напомни той за отрицателната реакция при предходния опит за смяна на датата - предходната година. Стаматов е уверен, че началото на образователната година в България към този момент е традиция, която не е удачно да се трансформира. "Няколко специалиста разклащат цялата система ", сподели Стаматов, който е шеф на столичното 119 учебно заведение.

Коментарът му е във връзка смяната на ваканциите с учене до 6 юли за най-големите възпитаници, като включително се пусна за разискване и настояването на работодателите децата в България да стартират учебно заведение не на 15 септември, а на 1 септември.

Сегашната зам.-министърка на образованието Таня Михайлова обаче успокои, че тази година смяна няма да има, тъй като в самия образован закон е заложена датата 15 септември. Тя разясни, че сега тече полемика по въпроса с краен период - 28 август. Целта била да се разпредели по-равномерно образователното време сред почивките.

"Много е значимо да се видят концепциите на родителите и учителите ", разяснява тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР