Промяната“ искат да манипулират изборите с машините. Те прилагат различни

...
Промяната“ искат да манипулират изборите с машините. Те прилагат различни
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Политическата криза е предизвикана от кръга „Капитал“

„ Промяната “ желаят да манипулират изборите с машините.

Те ползват разнообразни трикове, с цел да спъват приемането на измененията в Изборния кодекс. Това съобщи зам.-председателят на Народно събрание Йордан Цонев в изявление за организация ПИК.

„ Ако им уйдисаме на акъла, би трябвало да вършим избори, до момента в който дойдат да ръководят те. Ако им уйдисаме на акъла, всички партии, които не сме присъдружни на кръга „ Капитал “, не сме проксита на кръга „ Капитал ”, би трябвало да сме в миманса, да сме фон в Народното събрание и това го гледаме към този момент доста години. Ако ръководят техните проксита, всичко е морално, всичко  е законно, всичко е ОК. Ако народът избере други партии, други форми на съдружно ръководство, тогава това е аморално, това е статукво. Може ли да си визиите каква безочливост е това! Двадесетина говорещи глави от същия кръг обикалят значимите малките екрани от изборите насам, с цел да описват една и съща приказка – по какъв начин този парламент не можел да излъчи кабинет. Защото народът е пратил тук така наречен партии на статуквото с болшинство. Те считат, че тази алтернатива, която народът е осъществил с вота си, е несъществена. Това на процедура е прекратяване на волята на народа ”, разяснява Цонев.

Политическата рецесия е безусловно изкуствено провокирана, дръзвам да настоявам напълно, 100 %, от кръга „ Капитал “, отсече Йордан Цонев.

„ Иван Кръстев не го намесвайте в този развой. Той има по-спешни задания. Например – всеки ден мие лицето на приятеля си медиен олигарх Иво Прокопиев пред нашите американски сътрудници. Защото лицето на Прокопиев е много поизцапанко от корупционни схеми и интервенция във властта като подмолен състезател “, продължи зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Втората задача на същите проксита е да пазят съученика и другар на Иван Кръстев – Валентин Златев. Това виждам от през вчерашния ден, сподели още Цонев.

Вижте изявленията и на Красен Станчев като дълготраен началник на Института за пазарна стопанска система, който е част от въпросния кръг, в поддръжка на това, което се случва с горивата и износа на „ Лукойл ”. Ние внесохме законопроект, с който желаеме да се забрани експортът на горива, които са създадени в „ Лукойл ”, тъй като европейската инструкция не разрешава това. Но виждаме, че съществени играчи от кръга „ Капитал ” бранят този експорт, акцентира Йордан Цонев. И това ни навежда на мисълта за другарски взаимоотношения, може би на съученици, добави той.

„ Ние имаме съществени подозрения, че този кръг пази ползите на нашите евроатлантически сътрудници, това е един камуфлаж “, акцентира още Йордан Цонев.

„ Няма да ни стигне през целия ден да разплитаме връзките на кръга „ Капитал “ с съветския бизнес, да не приказваме пък с китайския. Имам поради дългите връзки още от времето на Дянков с облигациите, които се пласираха в капиталови сдружения и в Сингапур “, напомни Йордан Цонев.

За негативното въздействие на Иво Прокопиев върху българската политика можем да приказваме не с дни, а със седмици, безапелационен бе зам.-председателят на НС€

На въпроса кой сътвори Иво Прокопиев, той отговори: „ Това е тематика за семинар. Знам всичко от първия ден. “.

В основата на проблемите са тези хора и медийната среда, която те основават. Защото другояче щяхме да приказваме не кой с кого не трябва и не трябва. Щяхме да приказваме какви промени да създадем, дали да има десноцентристки или лявоцентристки кабинет. Щяхме да приказваме каква стратегия да създадем. Ако щете и за това – по какъв начин да създадем правосъдната промяна, която е ужасно нужна, разяснява Цонев. И напомни, че в предишния парламент Движение за права и свободи внесе конституционни промени, които прокситата на кръга „ Капитал ” заметоха под килима. А този план предвиждаше съвсем всички техни оферти, както и рекомендациите на Европейска комисия и Венецианската комисия. Ако бяха прегледани измененията, щеше да се види, че нямат монопол върху промяната на правосъдната система, че и други желаят промяна, само че не на правилото стани, с цел да седна, акцентира националният представител от Движение за права и свободи.

„ Тяхното предпочитание е да овладеят правосъдната система, с цел да я създадат подвластна. А нашито предпочитание е да я създадем самостоятелна “, приключи Йордан Цонев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР