"Промяната е труден процес, а не еднократен акт. Резултатите от

...
"Промяната е труден процес, а не еднократен акт. Резултатите от
Коментари Харесай

Президентът: Демокрацията трябва да се отстоява всеки ден


"Промяната е сложен развой, а не еднократен акт. Резултатите от дългия път към народна власт и пазарна стопанска система към момента будят повече паника, в сравнение с утешение ".

Така президентът Румен Радев разяснява във Facebook профила си 30-годишнината от измененията на 10-ти ноември.

По думите му действителната смяна, която да осмисли живота и да даде вероятност на всеки български жител, зависи от всички нас.

"Отстояването на демокрацията изисква ежедневна воля против всеки опит за замяна. Изисква да отхвърлим апатията и отчуждението, които откъсват хората от личната им страна и оставят малко на брой да вземат решение на мрачно нейното бъдеще. Няма мощ, която да устои на сплотения към идеята да възроди страната си и да отстоява достолепието си български народ ", сподели Радев.

"Преди 30 години България пое с възторг по нов път. Надеждата за по-добър живот обаче се сблъска с дълбоки обществено-икономически разтърсвания, за които българите заплатиха висока цена. Грабителската приватизация, пренаписването на историята, обезличаването на българската просвета и обичаи са част от явленията, които ни тласнаха към материална и духовна беднотия ", написа президентът.

Източник: mediapool.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР