Промяна в Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

...
Промяна в Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.
Коментари Харесай

Подпомагат операторите в сектор „Рибарство“ заради последиците от войната в Украйна

Промяна в Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година (ПМДР) ще даде опция за подкрепяне на операторите в бранш „ Рибарство “ по отношение на последствията на войната на Русия против Украйна.

Ръководителят на Управляващ орган на Програмата Георги Събев изпрати формалното заявление за изменение. То планува включване на четири нови обезщетителни ограничения, като средствата, пренасочени за компенсиране на работещите в бранша, възлизат на 13 197 850 лева безплатна финансова помощ. Промяната беше съгласувана в границите на неофициалните договаряния с Европейската комисия, след което бе публично изпратена за утвърждение.

Изменението на Програмата разрешава да се дава обезщетение за краткотрайно прекратяване на риболовните действия, за пропуснати доходи и за спомагателните разноски, породени от разтърсването на пазара в под-секторите лов на риба, аквакултури и преправка.

Продължава приемът на планове за даване на обезщетения за краткотрайно прекратяване на риболовна активност. Той започва през декември, а крайният период е 30.03.2023 година

Предстои оповестяването на приеми за подкрепяне на операторите в подсектор „ Риболов “, за горива, за под-сектор „ Аквакултури “ ще може да се кандидатства за поддръжка за фураж и горива, а за подсектор „ Преработка “ - за първични материали (риба и рибни продукти) и гориво.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР