Промяна на цвят, дължина или пълна трансформация на косата. Жени

...
Промяна на цвят, дължина или пълна трансформация на косата. Жени
Коментари Харесай

ОТ МАГАМА: Полезни съвети как да се грижите за вашата перука или тупе

Промяна на цвят, дължина или цялостна промяна на косата. Жени и мъже не се тормозят да вършат това всекидневно. А по какъв начин може да стане това без да пипате естествената си коса! Най-достъпният и бърз метод това е с носенето на перука или тупе. Много по-често обаче са случаите, в които носенето на перука или тупе е по здравословни аргументи. Хора минали химиотерапия или в резултат на хормонален дисбаланс провокират цялостно или отчасти оплешивяване. Не рядко са случаите на носене на перука след интервенция.

За да е съвършена вашата перука или тупе за по-дълго време то наложително би трябвало да полагате грижи. Ние от салон Магама ще ви споделим по какъв начин вярно да поддържате тези произведения и в кои случаи е нужна професионална интервенция от перукер.

Измиване и изсушаване на перука

Както естествената коса по този начин и при ежедневното носене на перуката или тупето косата се замърсява. Прах, стилизиращи артикули, струпване на миризми като цигарен пушек, всичко това се полепва по фибрите, от които е направена перуката или тупето.

Перуките се измиват с хладка вода обърнати с вътрешната страна на открито. Използвайте специфични артикули за това като тези на марката Ellen Wille, създали линия за и. След измиването на перуката или тупето с шампоан и еликсир оставете ги върху хавлиена забрадка да попие непотребното количество вода. Запомнете при измиването не се търка самата коса и не се усуква, с цел да изтече непотребната вода. След това, когато косата е леко влажна може да оформите със сешоар в мечтаната форма. Има перуки направени от специфични топлоустойчиви фибри, които разрешават тази обработка. За останалите изсушете на ниска температура или оставете перуката да изсъхне естествено.

Оплитане на косата на перуката

Това се получава, когато на косата не се слагат задоволително еликсир и реструктуриращ крем. Косъма на перуката не може да се подхранва по натурален метод, за това за неговата целокупност би трябвало да поставяте нужните артикули.

Кога да потърсите перукер

Оредяване на перуката. Да и от перуката падат косъмчета тъкмо както падат естествено от главата. Това се случва при разресване или след измиване, когато перуката е сресана още напълно влажна. Така лека-полека косъмчетата се губят и на основата се получават прозиращи дупчици. В този случай би трябвало да оставите перуката при перукер, с цел да запълни изчезналите косъмчета и вашата перука да бъде още веднъж съвършена.

Смяна на цвета и оформяне на перуката

Да това също е допустимо, само че единствено за перуки от натурален косъм и след консултация с перукер. Перуката може да бъде подстригана по ваше предпочитание без значение от първичния й тип. Перукерите знаят по какъв начин тъкмо да създадат това и ще оформят косата по този начин, че прическата да е подобаваща за вашата визия.



Тупета

Грижата за тях не е по-различна от тази на перуките. Тъй като тупетата могат да бъдат сложени непрестанно при тях загубата на косъмчета може да е по-бързо в сравнение с при перуките. За тях е по-добре да се посещава постоянно перукер, който при измиването и оформянето да следи дали самото тупе има потребност от попълване. Оцветяването също е допустимо защото тупетата са направени единствено от натурален косъм.



За спомагателна информация или съвещания ни потърсете на адрес: София, ул. Дамян Груев 46, тел. 0898777740

Перуки и тупета може да намерите и във физическите ни магазини:

София Патриарх Евтимий 51 0898778137
София  Солунска 23 0898770058

Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР