Промяна на данъчните ставки, еднократен данък върху генерираните свръхпечалби и

...
Промяна на данъчните ставки, еднократен данък върху генерираните свръхпечалби и
Коментари Харесай

КНСБ иска по-висок корпоративен данък и по-нисък данък върху доходите

Промяна на данъчните ставки, еднократен налог върху генерираните свръхпечалби и възобновяване на всички ставки по Данък добавена стойност са методите за създаване на обществен бюджет с допустим недостиг. Това е мнението на президента на КНСБ Пламен Димитров, изразено пред БНР.

" Радвам се, че се дава обещание да не се пипат обществени разноски, само че това не може да стане единствено с увеличени данъчни доходи от събираемост при актуалните ставки. Трябва да се пипнат по някакъв метод налозите. Кои тъкмо налози и по какъв начин да се пипнат е въпрос на решение, което Народното събрание би трябвало да предложи ", сподели той.

За КНСБ трябва ребалансиране на двата директни налога - нарастване на корпоративния налог и понижаване на налога върху приходите.

Синдикатите изчакват Народното събрание, само че приготвят кошница.

" Какво може да се купи с чистия размер на минимална заплата и с чистия размер на минималната пенсия ще сложим в кошница и ще я сложим пред Народното събрание, ще питаме депутатите могат ли с тази кошница да изкарат месеца, разясни Пламен Димитров.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР