Промосковски активист в социалните медии, който се представя за руски

...
Промосковски активист в социалните медии, който се представя за руски
Коментари Харесай

Проруска пропагандаторка се оказа американка, ветеран от армията на САЩ

Промосковски деятел в обществените медии, който се показва за съветски евреин, живеещ в окупирана Източна Украйна, се оказа 37-годишна разведена американка от Ню Джърси.

Donbas Devushka, или Donbas Girl, натрупа обилни почитатели в Twitter, Фейсбук и Telegram. Тя има 135 000 клиенти на канала си в YouTube, където популяризира проруска агитация. През последните седмици тя показа секретни файлове на Пентагона, за които се твърди, че са изтекли от Джак Тейшейра, член на военновъздушните сили на Съединени американски щати, който е упрекнат в шерване на секретни документи в интернет чат стая.

Жената зад сметките в действителност е Сара Билс, деец от американския флот, която е служила като механик по авиационна електроника на остров Уидби в щата Вашингтон и в този момент ръководи бизнес с тропическа риба.

Нейната идентичност беше разкрита от организацията North Atlantic Fella, която работи за битка с дезинформацията за спора в Украйна.

Акаунтите на Билс в обществените медии възхваляват съветската инвазия в Украйна и честват дейностите на групата " Вагнер " - паравоенната част, участваща в някои от най-тежките борби. Групата е упрекната във военни закононарушения, в това число изтезания и изтезания на украински военнопленници.

Donbas Devushka е една от най-следваните англоезични платформи, подкрепящи руснаците.

Билс призна, че е част от акаунта, когато The Wall Street Journal се свързаха с нея през уикенда, само че сподели, че тя е една от 15-те " по целия свят ", ръководещи мрежата. Някои от сметките й са замразени.

Тя е напуснала флота предходната година и твърди, че е била принудена да напусне поради левите си възгледи. Тя отхвърли да е забъркана персонално в приключването на класифицирана информация и не е ясно дали ролята й на подофицер би й дала достъп до секретни файлове.

" Очевидно знам тежестта на строго секретните класифицирани материали. Ние не ги изнесохме ", сподели тя пред The Wall Street Journal.

21-годишният Тейшейра се яви в съда в петък, когато беше упрекнат в закононарушения по Закона за шпионажа на Съединени американски щати. Той е упрекнат в приключване на секретни документи на другари в чат стая на Discord, онлайн платформа, известна измежду геймърите.

Служители на разузнаването считат, че той може да се е опитвал да се покаже пред приятелите си в групата, за която се твърди, че се е формирала към любовта към оръжията, написа Днес.бг.

Много от над 100-те документа и слайдове са свързани с войната в Украйна и акцентират неприятното положение на противовъздушната защита на Киев и обстоятелството, че Вашингтон разполага с разследваща информация в действително време за плануваните от Русия ракетни удари по украински цели.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР