Промивка на ухо за 530 лева100 лева за първичен преглед

...
Промивка на ухо за 530 лева100 лева за първичен преглед
Коментари Харесай

700 лева за вадене на кост от гърлото, 100 лева - първичен преглед на морето

Промивка на ухо за 530 лв.

100 лв. за примитивен обзор по време на лятната ни отмора.

Това сподели инспекция на в някои от частните медицински центрове по морето на прага на актиния сезон. Медицинските услуги това лято са по-скъпи от предишното в доста от центровете, алармират фенове на малкия екран.

Първичният обзор при простуда, порязване или стомашно неразположение, да вземем за пример, стартира от 90-100 лева, демонстрират цените на частните кабинети. Три пъти по-евтино ще излезе на туристите, в случай че потърсят здравна помощ в поликлиниките във Варна или Бургас.

Някои операции доближават рекордни равнища, като да вземем за пример слагане на противоалергична инжекция при ужилване - близо 100 лева Ръст има и при цените на рентгеновите фотоси, култивиране на рана или вадене на кърлеж.

Сигнали за високи цени на здравното обслужване по морето доближават до контролните органи. От ИА „ Медицински надзор” удостоверяват, че цените на услугите се дефинират свободно и това не е нарушаване. Въпреки това са попадали на галактически цени при инспекциите.

„ Най-фрапантните бяха промивка на ухо на стойност 530 лева Другият е случай с румънски жители, на които бяха поискани 700 лева за изваждане на рибена кост, заседнала в гърлото. Единствено в закона е записано цените да бъдат авансово избрани, а не да се образуват съгласно облеклото и колата, с която ще пристигна пациентът”, изясни Фидел Косев.

При нарушавания туристите могат да алармират и контролните органи, поучават специалистите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР