Променят наредбата за хигиена на хранитеПроизводителите на мляко и млечни

...
Променят наредбата за хигиена на хранитеПроизводителите на мляко и млечни
Коментари Харесай

Затягат контрола върху сиренето менте

Променят наредбата за хигиена на храните


Производителите на мляко и млечни артикули към този момент няма да могат да създават имитиращи артикули в същите пространства. Това планува смяна в Наредба 1 за хигиената на храните, качена за публично разискване. Същото ще важи и за производителите, които разфасоват и преопаковат мляко и млечни артикули. Те няма да могат да разфасоват имитиращи артикули в същите обекти.

Изискванията ще важат за артикули, създадени на територията на България. Мандрите имат един месец от влизане в действие на измененията, с цел да приведат активността си в сходство с новите условия.

От Министерство на земеделието, харните и горите, които са вносител на документа, изясняват измененията с ограничения, имащи за цел рационализиране на законодателството за така наречен “имитиращи артикули, съдържащи в състава си мляко ”.
От една страна задачата е да се увеличи търсенето на сурово мляко посредством стимулиране използването му при производството на млечни артикули, а от друга – да се ускори търсенето на пазара и потребителския интерес към другите типове млечни артикули.

Оттам земеделското министерство показват, че на последния Консултативния съвет по отглеждане на животни казусът е бил необятно разискван. И от сектора са настояли да се вкарат спомагателни условия и ограничения към производството и преопаковането на имитиращи артикули.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР