Променя се фронтът на пожара край Кресна. Няма проблеми в

...
Променя се фронтът на пожара край Кресна. Няма проблеми в
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Не е напълно локализиран пожарът край Кресна, фронтът се променя

Променя се фронтът на пожара край Кресна. Няма проблеми в тунела и в пътникопотока. Ако се наложи, на следващия ден още веднъж ще оказват помощ вертолети. Това съобщи на ексклузивен брифинг онлайн по Канал 3 министърът на вътрешните работи Валентин Радев от мястото на огромния пожар в Кресненското дефиле.
" Най-тежко е ситуацията в село Влахи. В погасяването на пламъците вземат участие сред 500 и 600 пожарникари. Няма потребност от помощ Министерствата на опазването на здравето и защитата. Няма засегнати и заплаха за популацията ", добави Валентин Радев.

Той прикани жителите да избегнат пътуванията към мястото на пожара, с цел да не пречат за неговото цялостно локализиране.

Комисар Тошко Бързилов, шеф на Националния действен център на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " добави, че дейностите по погасяването на пожара са траяли през целия ден.

" Пламъците към момента не са изцяло локализирани. В село Влахи гори борова гора. Работиха два хеликоптера. Унищожени са близо 10 000 декара ", сподели комисар Тошко Бързилов.

Пътната конюнктура в региона на пожара се реализира обикновено, няма задимяване в частта на Е-79 към Кулата. Тежката техника остава на място.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР