Промените в Закона за здравното осигуряване, които предвиждат държавата да

...
Промените в Закона за здравното осигуряване, които предвиждат държавата да
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат мерките след края на извънредната епидемична обстановка

Промените в Закона за здравното обезпечаване, които плануват страната да поеме здравните осигуровки на бежанците от Украйна, влизат на първо четене в Народното събрание.

В седмичната стратегия са още измененията в Закона за здравето, с които се предлага министерството на опазването на здравето да може да постанова ограничения и след края на изключителната епидемиологична конюнктура. 

Промените в Закона за здравното обезпечаване и в закона за здравето, импортирани от ръководещите, влизат на първо четене като точка първа и втора за пленарното съвещание в четвъртък. 

С първия законопроект категорично се регламентира, че украинските  жители със статут на предоставена краткотрайна протекция са наложително здравноосигурени, с което се основава практическа опция да употребяват здравна помощ, заплащана от Националната здравноосигурителна каса.

С промените в Закона за здравето се резервира правото на здравния министър, по предложение на основния държавен здравен контрольор, да може да вкарва със заповед противоепидемични ограничения на национално или на локално равнище и след първи април. Предвижда се и да се удължи спомагателното възнаграждение за лекарите в болничната помощ. 

По време на днешното пленарно съвещание депутатите ще обсъдят измененията в закона за висшето обучение, с които се дава опцията два или повече университета да образоват студенти взаимно, както и да бъде въведен статут на така наречен „ планови “ докторанти. Седмичната стратегия планува блиц надзор на премиера и неговите заместници и постоянен парламентарен надзор по време на петъчното пленарно съвещание.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР