Промените в Закона за защита от домашното насилие, с които

...
Промените в Закона за защита от домашното насилие, с които
Коментари Харесай

Окончателно: 60-дневната интимна връзка е в закона

Промените в Закона за отбрана от домашното принуждение, с които понятието " интимна връзка " публично беше въведено в правото у нас, са обнародвани в " Държавен вестник ".

Според тях право на отбрана имат и лица, които не живеят дружно, само че са в интимни връзки от над 60 дни. Определението срещна остри рецензии, като даже се заприказва, че текстът може да бъде нападнат пред Конституционния съд.

Промените бяха признати стремително на изключително съвещание на Народното събрание след случая " Дебора " в Стара Загора.

Дефиницията на термина " интимна връзка " провокира разнопосочни оценки от страна на адвокати и представители на неправителствения бранш. Много от тях настояват, че смяната е значима стъпка за по-ефективната битка против домашното принуждение, само че считат определението за интимна връзка за дискриминативно и противоконституционно.

Законът към този момент ще обгръща жертвите на принуждение, които нито имат брак с евентуалния си принудител, нито са във фактическо общуване с него.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР