Промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи

...
Промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи
Коментари Харесай

Иван Иванов: БСП с подкрепа за младите – държавна помощ за фермерите до 40 години

„ Промените в Закона за собствеността и използването на земеделските земи бяха от дълго време предстоящи от земеделските производители, тъй като те желаят тази смяна – с цел да има едно заслужено систематизиране на териториите на Държавния аграрен фонд и общинските поземлени фондове, от които се употребяват земеделските производители. Една смяна, която стартира още по времето, когато Българска социалистическа партия управляваше това министерство. Идеите, които тогава бяха залегнали и дискутирани със земеделските производители, намират приложение в този закон с консенсус ”.
Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” и някогашен аграрни министър Иван Иванов от парламентарната естрада през днешния ден.


„ Предложението на Българска социалистическа партия: преимущество на младите фермери при прилагане на аграрни земи. Вярвам, че залата ще поддържа предлагането ни младите фермери до 40 години, които по някаква причина или са напуснали село, или търсят нов метод на прехранване и реализация, желаят да се върнат при своите корени, да могат да го създадат с поддръжката на страната ”, уточни Иван Иванов.


„ В общата селскостопанска политика на Европейски Съюз и в Стратегическия проект за развиване на земеделието в България за идващите 5 години е залегнало подпомагането на младите фермери. Нека и ние да създадем действителната и основна крачка в тази посока. Още повече, това е в унисон с политиките, които ние сме залагали постоянно, а точно - да се развива нашето земеделие, нашите пазари да бъдат предпочитано заредени с български плодове и зеленчуци, да не е с този импорт ”, съобщи в дебата по приемането на закона социалистът.


По думите му акцентът тук е върху тези производители, които се занимават със зеленчуци, с трайни насаждения, те да имат приоритет и поддръжка при използването на държавни и общински земи.
„ Аз имам вяра, че този жанр, наред със засиленото финансиране по Стратегическия проект, което ние успяхме да създадем по време на нашето ръководство на министерството, внасянето и изработването в този момент на този стратегически проект, акцентирането в този втори дирек и действителното подкрепяне ще даде резултат. За да могат тези наши младежи, които желаят да се занимават със земеделие, да стартират да възраждат българското произвеждане и в идващите години в нашите търговски вериги и нашите пазари предпочитано да консумираме качествена българска стока, плодове и зеленчуци, да не се оплакват жителите, че са залети с фалшив импорт. И гръбнакът на нашата стопанска система още веднъж да бъде земеделието ”, заключи националният представител от Българска социалистическа партия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР