Промените в Закона за енергетиката, с които броят на членовете

...
Промените в Закона за енергетиката, с които броят на членовете
Коментари Харесай

ОКОНЧАТЕЛНО: Намалиха състава на КЕВР от 9 на 5 души

Промените в Закона за енергетиката, с които броят на членовете на Комисията за енергийно и водно контролиране се понижава от 9 на 5 души, бяха обнародвани в Държавен вестник.

Така се приключват мандатите на двама от членовете - на този с юридически стаж и на комисаря със стаж в региона на стопанската система.

След чоп в парламентарната енергийна комисия мандатите на двама от членовете на КЕВР, чийто мандат не е изминал, бяха прекъснати.

Това са Владко Владимиров и Георги Златев.

Също от през днешния ден с обнародването на закона за енергетиката бяха прекъснати мандатите и на юриста Ремзи Осман и икономиста Георги Добрев.

Членове на енергийния регулатор остават Александър Йорданов, който резервира поста си след жребия, и двамата комисари, отговарящи за ВиК бранша - Димитър Кочков и Пенка Трендафилова.

До избора на нови ръководител и член на комисията, част от нея ще продължат да са Иван Иванов и Евгения Харитонова, които са с изминал мандат.

За техните постове има препоръчани двама претенденти – заместител енергийният министър Станислав Иванов за ръководител и Благой Голубарев за член на комисията.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР