Промените в Закона за енергетиката дават отговор на един много

...
Промените в Закона за енергетиката дават отговор на един много
Коментари Харесай

Станислав Анастасов: Олигархът Прокопиев определя дневния ред на обществото

Промените в Закона за енергетиката дават отговор на един доста значим въпрос – кой дефинира дневния ред на обществото?

Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов в пленарната зала на Народното събрание по време на дебатите за промените в нормативния акт, импортирани от четирите партии на ръководещото болшинство.

Дневният ред на обществото, обвързван с енергетика, визира: цените на тока за бизнеса, уязвимите групи – енергийно бедните, общините, които сега вършат спестовност на осветяване и по този начин престъпността процъфтява. Засяга всички тези детски градини, обществени домове в най-широкия смисъл, лечебни заведения, на които този законопроект не дава отговор, съобщи Анастасов.

Знаете ли на кой дневен ред дава отговор този законопроект? На дневния ред на изданията на Икономедия – на „Капитал“ и „Дневник“. Те всекидневно пишат против решенията на КЕВР. Прочетете ги! Да, може да са пари изгубени напразно в действителност, само че ще получите доста скъпа информация, акцентира Станислав Анастасов.

Така ще разберете кой дефинира дневния ред на обществото. В случая това е олигархът Прокопиев. Дневният ред на жителите, на бизнеса, на всички уязвими групи в този законопроект ги няма, безапелационен бе зам.-председателят на Движение за права и свободи.

Станислав Анастасов се обърна към депутата от „БСП за България“ Емил Георгиев, водач на „Екогласност“, който съобщи, че ще поддържа промените в Закона за енергетиката. „Разбирам деликатната обстановка, в която се намирате сега, тъй като аз Ви познавам добре. Дълги години Вие се борехте против безобразията на олигарха Прокопиев. Сега внезапно изпадате в една доста деликатна ситуация“.

Колеги, когато приказваме за Прокопиев и подвиквате в залата, знайте, че това е опит да го отбраните, заключи Станислав Анастасов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР